ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 14 Μαρτίου

Οικονομικά, κυρίως, τα αιτήματα, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 9.30 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 14 Μαρτίου

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου, η Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ). Θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του χώρου της Υγείας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν υπολογίζει την κατάρρευση των νοσοκομείων και τους εξουθενωμένους επαγγελματίες υγείας, αλλά μοιράζει προεκλογικά επιδόματα και ρουσφέτια».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει μαζική μετακίνηση τραυματιοφορέων από τα νοσοκομεία προς τους δήμους, χωρίς πρόβλεψη για την αναπλήρωση των κενών που θα προκύψουν στο ΕΣΥ, διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις συμβασιούχχων καθαριστριών που υπηρετούν πολλά χρόνια, ενώ μιλούν για «μισθούς πείνας».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία, οι νεοδιόριστοι νοσηλευτές έχουν καθαρό μισθό απο 595 έως 762 ευρώ, ανάλογα με την εκπαιδευτική τους βαθμίδα, ενώ μετά από 16 χρόνια υπηρεσίας οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 835 εως 1087 ευρώ.

Αντίστοιχα, οι νεοδιόριστοι διοικητικοί υπάλληλοι παίρνουν από 499 έως 566 ευρώ και με 16 χρόνια υπηρεσίας από 746 έως 998 ευρώ καθαρά.

Οι συνδικαλιστές ζητούν, μεταξύ άλλων, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μισθολογικές αυξήσεις, αύξηση δαπανών για την Υγεία και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η κινητοποίηση της Πέμπτης θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Οι συνδικαλιστές θα επιδιώξουν να συναντηθούν με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.