ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τα... νταούλια έφτασε η ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Εργασίας

Δεν τους δέχτηκε η υπουργός, ο γενικός γραμματέας επιφυλάχθηκε για ραντεβού τις επόμενες μέρες.

Με τα... νταούλια έφτασε η ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Εργασίας

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου, η Ομοσπονδία των εργαζομένων του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ). Συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του χώρου της Υγείας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Στις 9.30 το πρωί οι συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια, με… νταούλια ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, επιδιώκοντας συνάντηση με την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου.

Βρήκαν βέβαια τα ρολά κατεβασμένα και την αστυνομία έξω από το υπουργείο. Τελικά βγήκε να τους μιλήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης ο οποίος δεσμεύθηκε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα προγραμματιστεί συνάντηση με την υπουργό για να συζητηθούν όλα τα αιτήματα.

«Αν δεν οριστεί η συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα, δεν θα κάνουμε μόνο συγκέντρωση αλλά και κατάληψη στο υπουργείο», δήλωσε στο onmed ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει μαζική μετακίνηση τραυματιοφορέων από τα νοσοκομεία προς τους δήμους, χωρίς πρόβλεψη για την αναπλήρωση των κενών που θα προκύψουν στο ΕΣΥ, διαμαρτύρεται για τις επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων καθαριστριών που υπηρετούν πολλά χρόνια, ενώ χαρακτηρίζει τις αποδοχές των υγειονομικών «μισθούς πείνας».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία, οι νεοδιόριστοι νοσηλευτές έχουν καθαρό μισθό από 595 έως 762 ευρώ, ανάλογα με την εκπαιδευτική τους βαθμίδα, ενώ μετά από 16 χρόνια υπηρεσίας οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 835 έως 1087 ευρώ.

Αντίστοιχα, οι νεοδιόριστοι διοικητικοί υπάλληλοι παίρνουν από 499 έως 566 ευρώ και με 16 χρόνια υπηρεσίας από 746 έως 998 ευρώ καθαρά.

Οι συνδικαλιστές ζητούν, μεταξύ άλλων, απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μισθολογικές αυξήσεις, αύξηση δαπανών για την Υγεία και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.