ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Υγείας θα στήσουν οι καθαρίστριες των νοσοκομείων

Θα συγκεντρωθούν στην Αριστοτέλους την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, και δηλώνουν οτι θα μείνουν εκεί όσο χρειαστεί!

Αντίσκηνα έξω από το υπουργείο Υγείας θα στήσουν οι καθαρίστριες των νοσοκομείων

Την κινητοποίηση ετοιμάζουν τα σωματεία καθαριστριών του «Αγίου Σάββα», του Δρομοκαΐτειου και του «Ελπίς», διαμαρτυρόμενα για τις επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων καθαριστριών και αντικατάστασή τους σε κάποιες περιπτώσεις με εργολαβικούς εργαζόμενους.

Οι καθαρίστριες θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης, 21 Μαρτίου, στο υπουργείο Υγείας και εμφανίζονται αποφασισμένες όχι μόνο να διανυκτερεύσουν στην Αριστοτέλους, αλλά να παραμείνουν εκεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει στάση εργασίας 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Έχουν προηγηθεί άλλες τέσσερις ανάλογες κινητοποιήσεις για το θέμα των καθαριστριών. Η τελευταία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Μαρτίου, στο νοσοκομείο Ελπίς η διοίκηση του οποίου ανέθεσε ήδη την καθαριότητα σε ιδιωτική εταιρεία. Ορισμένα άλλα νοσοκομεία - όπως ο «Άγιος Σάββας» - έχουν προκηρύξει και εσωτερικούς διαγωνισμούς για πρόσληψη νέων καθαριστριών.

Συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας, καταγγέλλουν πως οι εργολάβοι παραμένουν στα μισά σχεδόν νοσοκομεία της χώρας ενώ η απόλυση είναι προ των πυλών για το προσωπικό καθαριότητας σε πολλά άλλα νοσοκομεία.

Τα σωματεία ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας.