ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι καθαρίστριες ετοιμάζονται να... κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Υγείας

Θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο το πρωί της Πέμπτης, και δηλώνουν ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι καθαρίστριες ετοιμάζονται να... κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Υγείας

Συνεχίζεται ο αναβρασμός και οι αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για το θέμα των καθαριστριών του ΕΣΥ. Οι περισσότερες εργάζονται με συμβάσεις οι οποίες λήγουν αυτό το διάστημα και ήδη ορισμένα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει εσωτερικούς διαγωνισμούς για την αντικατάστασή τους ή έχουν αναθέσει απ' ευθείας την καθαριότητα σε εργολάβους.

Έτσι, εδώ και ένα μήνα οι καθαρίστριες βρίσκονται «στα κάγκελα» και τα σωματεία διαμαρτύρονται για την επικείμενη απόλυσή τους, ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια δουλειάς.

Η νέα κινητοποιήση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου, και δεν αποκλείεται να είναι κινητοποιήση διαρκείας.

Τα σωματεία καθαριστριών «Αγίου Σάββα», του Δρομοκαΐτειου, του «Ελπίς» και άλλων νοσοκομείων θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στην Αριστοτέλους και, όπως δηλώνουν οι καθαρίστριες, είναι αποφασισμένες όχι μόνο να διανυκτερεύσουν έξω από το υπουργείο, αλλά να παραμείνουν εκεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, που έχει κηρύξει στάση εργασίας 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας, καταγγέλλουν πως οι εργολάβοι παραμένουν στα μισά σχεδόν νοσοκομεία της χώρας ενώ η απόλυση είναι προ των πυλών για το προσωπικό καθαριότητας σε πολλά άλλα νοσοκομεία.

Τα σωματεία ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων ή έστω παράταση των συμβάσεων και ενιαίο διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας.