ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάλι στο δρόμο οι υγειονομικοί για τα βαρέα ανθυγιεινά

Νέα κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο αρμόδιο υπουργείο.

Πάλι στο δρόμο οι υγειονομικοί για τα βαρέα ανθυγιεινά

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου, παναττική στάση εργασίας έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ οι συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν ήδη στο υπουργείο Εργασίας. Βρήκαν βέβαια τα ρολά κατεβασμένα.

Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στο ίδιο υπουργείο και στις 14 του μήνα, ζητώντας συνάντηση με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου η οποία ουδέποτε τους δέχτηκε.

'Ετσι οι συνδικαλιστές επανέρχονται σήμερα, με βασικό αίτημα την ένταξη όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

4758419

Σήμερα στον κλάδο των υγειονομικών ισχύουν πολλές ταχύτητες σε ό,τι αφορά τα βαρέα ανθυγιεινά (ΒΑΕ): Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, ενώ όσοι έχουν την ίδια ειδικότητα αλλά προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου, δεν είναι ενταγμένοι. Επιπλέον, οι πρωτοδιοριζόμενοι εντάσσονται αυτόματα στα ΒΑΕ, ενώ οι «παλιοί» στους ίδιους κλάδους δεν είναι ενταγμένοι.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει μαζική μετακίνηση τραυματιοφορέων από τα νοσοκομεία προς τους δήμους, χωρίς πρόβλεψη για την αναπλήρωση των κενών που θα προκύψουν στο ΕΣΥ, διαμαρτύρεται για τις επικείμενες απολύσεις συμβασιούχων καθαριστριών που υπηρετούν πολλά χρόνια, ενώ χαρακτηρίζει τις αποδοχές των υγειονομικών «μισθούς πείνας».