ΕΙΔΗΣΕΙΣ

600 γιατροί απλήρωτοι επί δύο μήνες

Τους οφείλονται οι μισθοί Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου και ακόμη περισσότερες εφημερίες.

600 γιατροί απλήρωτοι επί δύο μήνες

Πρόκειται για επικουρικούς γιατρούς που έχουν προσληθεί μέσω προγραμάτων ΕΣΠΑ και στις αρχές του χρόνου είχαν παραταθεί οι συμβάσεις τους, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διαβεβαιώνει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα σχετικά κονδύλια.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η μισθοδοσία των γιατρών αυτών υπολογίζεται σε 16,2 εκατομμύρια ευρώ (για όλο το διάστημα της παράτασης, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2019) και θα καλυφθεί από το εθνικό ή το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ωστόσο, οι γιατροί αυτοί δουλεύουν από τον Ιανουάριο απλήρωτοι, αφού δεν τους έχουν καταβληθεί οι τακτικές αποδοχές ενώ τους οφείλονται και πολλές παλαιότερες εφημερίες.

Στο υπουργείο, φέρονται να παραδέχονται το πρόβλημα και να υποστηρίζουν οτι αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση αποδέσμευσης των κονδυλίων, από την Τράπεζα της Ελλάδας. Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν δίνουν ακριβές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της μισθοδοσίας των γιατρών.

Οι περισσότεροι από τους γιατρούς αυτούς, υπηρετούν σε μεγάλα νοσοκομεία Αττκής και Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας βασικές ανάγκες.