ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλή αεροδιακομιδή για τρίχρονο αγοράκι με οξεία λευχαιμία

Το παιδί κατάγεται από τη Λέρο και μεταφέρθηε επειγόντως στην Αθήνα.

Διπλή αεροδιακομιδή για τρίχρονο αγοράκι με οξεία λευχαιμία

Δυο πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας - ελικόπτερο Super Puma και αεροσκάφος C-27 - χρειάστηκε να πετάξουν αργά το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου ένα 3χρονο αγοράκι από τη Λέρο να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma από τη Λέρο στο νοσοκομείο της Κω. Το εν λόγω ελικόπτερο είναι το μόνο μέσο αεροδιακομιδής ασθενών που μπορεί να προσγειωθεί στη Λέρο.

Στην Κω, οι γιατροί εντόπισαν ενδείξεις οξείας λευχαιμίας και ζήτησαν την άμεση μεταφορά του μικρού σε εξειδικευμένο τμήμα της Αθήνας.

Έτσι, σήμανε νέος συναγερμός στο συντονιστικό κέντρο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Στήθηκε δεύτερη επιχείρηση αεροδιακομιδής από το ΕΚΑΒ και την Πολεμική Αεροπορία, αυτή τη φορά με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 το οποίο μετέφερε το μικρό αγοράκι και τους γονείς του από την Κω στην 112 πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης στην Ελευσίνα.

Από εκεί, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον μικρό ασθενή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου και νοσηλεύεται.