ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποιημένοι οι γιατροί για την απόσυρση του βαθμού από τον τίτλο ειδικότητας

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) εκφράζει ικανοποίηση.

Ικανοποιημένοι οι γιατροί για την απόσυρση του βαθμού από τον τίτλο ειδικότητας

Όπως ανακοινώθηκε, η διοίκηση του ΠΙΣ είναι σύμφωνη με την απόφαση του υπουργείου να μην ισχύσει από φέτος η βαθμολόγηση του τίτλου ειδικότητας με βαθμό ανάλογο των πανεπιστημιακών πτυχίων (καλώς, λίαν καλώς, άριστα).

Εξ' αρχής ο Σύλλογος υποστήριζε οτι η βαθμολόγηση δεν ισχύει σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου, ενώ δεσμεύει τους γιατρούς για όλη την επαγγελματική τους ζωή και ανεξάρτητα από την εξέλιξή τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου για τη διαδικασία απόκτησης ειδικότητας, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να εισηγηθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το σύνολο της ιατρικής εκπαίδευσης και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Από πλευράς υπουργείου, ανακοινώθηκε ότι το ζήτημα θα επανεξεταστεί νομοθετικά, αλλά επισήμως δεν έχει γνωστοποιηθεί το αν θα κληθούν σε διάλογο οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου.

Το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στους νοσοκομειακούς και ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι κατηγόρησαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οτι «για πολλοστή φορά νομοθετεί χωρίς διάλογο, χωρίς να ζητήσει την άποψη των συλλογικών οργάνων των γιατρών, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η ηγεσία του υπουργείου αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, τουλάχιστον για φέτος, διαβεβαιώνοντας οτι η βαθμολόγηση δεν θα ισχύσει στις προσεχείς εξετάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Υπαναχώρηση του υπουργείου για τις εξετάσεις ειδικότητας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

ΠΙΣ: Νέο Βατερλώ του υπουργείου Υγείας με τις εξετάσεις ειδικότητας των νέων γιατρών