ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με έναν αναισθησιολόγο έχει μείνει η Λήμνος

Ο μοναδικός γιατρός τρέχει και δεν... φτάνει για να καλύψει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Με έναν αναισθησιολόγο έχει μείνει η Λήμνος

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο νοσοκομείο Λήμνου υπηρετεί ένας και μοναδικός επικουρικός αναισθησιολόγος ο οποίος καλείται να βρίσκεται συνεχώς στο νοσοκομείο χωρίς ρεπό ή άδεια.

Η Ομοσπονδία δημοσιοποιεί έγγραφο του γιατρού προς την διοικήτρια του νοσοκομείου στο οποίο αναφέρει: «Εξυπηρετώ τα τακτικά και τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν. Παρακαλώ όπως λάβω άμεσα οδηγίες για τη διαχείριση περιστατικών που τυχόν προκύψουν τη στιγμή που εγώ βρίσκομαι στο χειρουργείο...»

Σε άλλο έγγραφο, της αρμόδιας υγειονομικής περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, οι υπεύθυνοι φέρονται να παραδέχονται το πρόβλημα και να αναφέρουν ότι «ξεκινούν ενέργειες για ανεύρευση ιατρού αναισθησιολόγου, αλλά παράλληλα δίνεται εντολή ο μοναδικός γιατρός του νοσοκομείου να μην πάρει ούτε μια μέρα άδεια, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης»!

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεση ενίσχυση των νησιωτικών νοσοκομείων, εν όψει και της τουριστικής περιόδου κατά την οποία ο φόρτος περιστατικών πολλαπλασιάζεται στα νησιά.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, «στα νησιά των Κυκλάδων, του Βορείου Αιγαίου πολλά νοσοκομεία σταματούν τα χειρουργεία, ενώ δεν γίνονται καν φυσιολογικοί τοκετοί. Όλα τα περιστατικά διακομίζονται στο νοσοκομείο της Σύρου ή σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης, της Αττικής, της Θεσσαλονίκης. Δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη εντατικής θεραπείας στις Κυκλάδες».