ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάλι στο δρόμο οι υγειονομικοί για συντάξεις και βαρέα - ανθυγιεινά

Από νωρίς το πρωί, σήμερα Πέμπτη, οι συνδικαλιστές της Υγείας έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας συνάντηση με την Έφη Αχτσιόγλου. Τελικά τους δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Πετρόπουλος.

Πάλι στο δρόμο οι υγειονομικοί για συντάξεις και βαρέα - ανθυγιεινά

Έχουν ζητήσει να δουν την υπουργό από τις αρχές της εβδομάδας, αλλά όπως υποστηρίζουν δεν έχουν πάρει απάντηση.

Τελικώς, όπως φαίνεται τους συνδικαλιστές δέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις που θα δώσει στα αιτήματά τους.

petrop

Βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) είναι η ένταξη στα βαρεά και ανθυγιεινά.

4773693

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στον κλάδο των υγειονομικών ισχύουν πολλές ταχύτητες σε ό,τι αφορά τα βαρέα ανθυγιεινά (ΒΑΕ): Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, ενώ όσοι έχουν την ίδια ειδικότητα αλλά προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου, δεν είναι ενταγμένοι. Επιπλέον, οι πρωτοδιοριζόμενοι εντάσσονται αυτόματα στα ΒΑΕ, ενώ οι «παλιοί» στους ίδιους κλάδους δεν είναι ενταγμένοι.

4773688

Επιπλέον, οι συνδικαλιστές του ΕΣΥ διαμαρτύρονται για το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς. Όπως υποστηρίζουν, παρ' ότι οι υγειονομικοί έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ, για τη συνταξιοδότησή τους αντιμετωπίζονται με βάση όσα ίσχυσαν στον προηγούμενο ασφαλιστικό τους φορέα.

Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας μέχρι τις 3 το μεσημέρι, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

4773696