ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιους επίμονους λεκέδες αφαιρεί η ασπιρίνη (video)

Ποιους επίμονους λεκέδες αφαιρεί η ασπιρίνη (video)

Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι γυναίκες αφιερώνουν κατά μέσο όρο 17 λεπτά την ημέρα στο πλυντήριο.

Χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχετε στο σπίτι, μπορείτε να αφαιρέσετε ευκολότερα επίμονους λεκέδες, ενώ τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Η ασπιρίνη εισχωρεί βαθιά στο ύφασμα και απομακρύνει τους λεκέδες.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για πουκάμισα με λεκέδες από ιδρώτα, καθώς διασπάται εύκολα και απομακρύνει την χαρακτηριστική  κιτρινίλα που προκαλεί ο ιδρώτας.

Εάν διαλύσετε την ασπιρίνη σε κρύο νερό, θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από λεκέδες αίματος στα ρούχα.

Είναι σημαντικό το νερό να είναι κρύο, επειδή το ζεστό νερό θα απομακρύνει μόνο τις πρωτεΐνες του αίματος μέσα στο ύφασμα.

Οι εμπειρογνώμονες στην καθαριότητα των ρούχων συστήνουν να μη χρησιμοποιείτε υγρό μαλακτικό όταν πλένετε άσπρα ρούχα, καθώς τα εμποδίζει να γίνουν πιο λευκά.

Ποιους άλλους κανόνες πρέπει να έχετε κατά νου:

- Μην ταξινομείτε τα ρούχα μόνο με βάση το χρώμα αλλά και την πυκνότητα του υφάσματός τους. Τα βαριά υφάσματα απορροφούν περισσότερο νερό από τα ελαφρύτερα, γι’ αυτό το απορρυπαντικό ξεπλένεται διαφορετικά από ρούχο σε ρούχο, ανάλογα και με τους βαθμούς του νερού.

- Βάζοντας μια ασπιρίνη στο πλυντήριο, τα λευκά θα γίνουν λευκότερα και πιο λαμπερά. Ο λόγος είναι ότι περιέχει σαλικυλικό οξύ.

- Εκτός από χλωρίνη που έχει λευκαντική δράση, μπορείτε να προσθέσετε μισό φλιτζάνι στοματικού διαλύματος στη θήκη του απορρυπαντικού. Το διάλυμα εξουδετερώνει μύκητες, μούχλα και επικίνδυνα βακτήρια.

- Η χρήση αφρόλουτρου για μωρά, βοηθά τις ίνες των ρούχων να μαλακώσουν, επαναφέροντάς τα στο αρχικό σχήμα και μέγεθος.

- Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα ρούχα σας, μπορείτε να βάλετε κρέμα ξυρίσματος στο λεκέ και να τα πλύνετε όπως συνήθως.

- Απομακρύνετε παλιούς λεκέδες –χωρίς πρωτεΐνες- όπως γρασίδι, χώμα, ή χυμό, θερμαίνοντας το ρούχο με στεγνωτήρα μαλλιών και τοποθετώντας λίγο απορρυπαντικό στο λεκέ.

- Αν θέλετε να τελειώσει πιο σύντομα το στεγνωτήριο, βάλτε μέσα μια στεγνή πετσέτα. Θα απορροφήσει μέρος της υγρασίας, μειώνοντας τον χρόνο στεγνώματος.

- Τα ρούχα που είναι ακόμη νωπά, σιδερώνονται πιο εύκολα, ειδικά τα πουκάμισα και άλλα λεπτά υφάσματα.

Πηγή: Bright Side

Διαβάστε επίσης:

Αγοράσατε καινούρια ρούχα; Μην τα φορέσετε πριν τα πλύνετε!

Το λάθος που κάνετε όταν πλένετε τα ρούχα του γυμναστηρίου

Κάθε πότε πρέπει να πλένετε τις πιτζάμες σας και στους πόσους βαθμούς