ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Αήθης επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Την αγανάκτησή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη κατά του ιατρού-μέλους του Συλλόγου, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Αήθης επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση ενάντια στο γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλου που υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης την επιστήμη του και κυρίως ενάντια στον άνθρωπο που έχει επιδείξει δύναμη ζωής και αποτελεί παράδειγμα για τους συνανθρώπους του.

Η επίδειξη απαράδεκτου και προκλητικού ρατσισμού από έναν πολιτειακό παράγοντα που οφείλει εκ της θέσεώς του να δημιουργήσει δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, προσβάλλει το κοινό αίσθημα, περί δικαίου και αποτελεί τεράστιο ατόπημα. Είναι μια αχαρακτήριστη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στις ευπαθείς ομάδες που η πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να αντιμετωπίζει με σεβασμό.

Συστρατευόμαστε με τους συνανθρώπους μας, που δίνουν μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους τους αντιμετωπίζουν με κυνισμό και έλλειψη σεβασμού».

Θέση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, παίρνει φυσικά και η Ελληνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ):

«Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για αυτό το θέμα.»

Τι απάντησε ο Στ. Κυμπουρόπουλος...

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Παύλος Πολάκης έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος χαρακτηρίζοντας μικρότητα την απόφαση Πολάκη να ανεβάσει στο Facebook το ΦΕΚ του διορισμού.

«Εγώ αυτό το βλέπω ως μια άποψη ενός πολίτη, ναι μπορεί να κατέχει ένα υπουργικό αξίωμα, αλλά από εκεί και πέρα είναι άποψη ενός πολίτη. Υπάρχουν και πολλές άλλες απόψεις, πολλών άλλων πολιτών οι οποίοι κατανοούν ότι ένας άνθρωπος με αναπηρία για να καταφέρει να φτάσει εδώ πέρα για να φτάσει και να κρατήσει μια θέση τέτοια πρέπει να ακολουθήσει μια νόμιμη νομοθετική κατάσταση.

Γιατί δικαίωμα είναι να μπορώ να φεύγω, να κινούμαι και να βρίσκομαι στο χώρο που θέλω όποτε θέλω. Αυτό είναι ντροπή, όχι προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζεται το πανανθρώπινο δικαίωμα του να κάνω τα θέλω μου όπως τα θέλω. Εγώ είχα την ιδιαίτερη χαρά να το έχω, πρέπει όμως να μιλάμε για όλους και αυτό αναζητώ εγώ.

Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο.

Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει. Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτηρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή.

Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λέω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.