ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «νοθεία» στις εκλογές του ΠΙΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «νοθεία» στις εκλογές του ΠΙΣ

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τοποθετείται αναφορικά με τα γεγονότα που συνόδευσαν τις εκλογές του ΠΙΣ.

Σύμφωνα με τον κο. Βαρνάβα κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου παρίσταντο 7 μέλη, το όγδοο μέλος ήταν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ που προσκάλεσε τη συνεδρίαση, όμως την τελευταία στιγμή παραδόξως δήλωσε κώλυμα. «Μάλιστα το κώλυμα που επικαλέστηκε ήταν πως... έκαψε φλάντζα» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει την τοποθέτηση του:

«Η ηγεσία της ΔΗΚΙ, με επικεφαλής τον κ. Εξαδάκτυλο, δεν αρκέστηκε στην πρωτοφανή νοθεία που διέπραξε στις εκλογές του ΠΙΣ, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί από μέλη της ίδιας παράταξης και να εκπέσει, αλλά έφτασε στο σημείο να υπεξαιρέσει ακόμη και το εκλογικό υλικό, όπως απέδειξε έρευνα Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ.

Τώρα η «ομάδα νοθείας» προσπαθεί με αστήρικτους χαρακτηρισμούς να σπιλώσει όλους εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο όρθιο, ώστε να οδηγηθεί σε νέες εκλογές και να διαλυθεί το δύσοσμο νέφος που πλανάται πάνω από την ιατρική κοινότητα. Δυστυχώς, οι υπαίτιοι του χάους στον ΠΙΣ αντί να απολογούνται, κατηγορούν την προσωρινή Διοίκηση ότι «αφαίρεσε ακόμη και τους κλειδάριθμους των τραπεζών από τον υπεύθυνο του λογιστηρίου, ώστε να έχει και τον έλεγχο των λογαριασμών του ΠΙΣ». Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική: τους κλειδάριθμους αφαίρεσε η Τράπεζα όταν Πρόεδρος ήταν ο κ. Εξαδάκτυλος, επειδή διαπιστώθηκε πως πραγματοποιούσε πληρωμές καθόλου σύννομες, τις οποίες χρέωνε στα ονόματα τρίτων και εν αγνοία τους. Μάλιστα η Τράπεζα δεν αφαίρεσε μόνο τους κλειδάριθμους, αλλά κλείδωσε και τους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία πληρωμή».

Ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας

Ο κος Βαρνάβας, αναιρεί και τους ισχυρισμούς ότι η προσωρινή Διοίκηση του ΠΙΣ εξέλεξε ως Πρόεδρο τον κ. Βασιάδη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Βλασταράκου χωρίς να υπάρχει απαρτία, παραθέτοντας το σημαντικό σημείο του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ΚΔΔ) που ρυθμίζει όλα τα ζητήματα λειτουργίας Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας (ΚΔΔ) έχει ψηφιστεί ως νόμος 2690/99 και ρυθμίζει όλα τα ζητήματα λειτουργίας των Νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ανάμεσα στα οποία υπάγεται και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Δυστυχώς, ενώ ορισμένοι εκτοξεύουν με ευκολία υβριστικούς χαρακτηρισμούς, δεν κάνουν το στοιχειώδες: να μελετήσουν βασικά σημεία και διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, πιστεύοντας πως οι κραυγές περί «πραξικοπήματος» και «μαύρης νύχτας στον ΠΙΣ» μπορούν να καλύψουν την άγνοιά τους.

Ισχυρίζονται οι συγκεκριμένοι πως η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παρασκευής 17 Μαΐου που όρισε νέο μεταβατικό Πρόεδρο στη θέση του παραιτηθέντος δεν είχε απαρτία. Παραθέτουμε λοιπόν αυτούσια τη σχετική διάταξη του Κώδικα, η οποία ρητά αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία σε συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ, τότε η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται και η απαρτία υπάρχει αν παρίσταται το 1/3 των μελών.

bigstock Young Male Doctor Working At T 292861300

Πήρε θέση και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΙΣ

Με ένδικα μέσα θα απαντηθεί η συκοφαντία η σκευωρία και η παρανομία δήλωσε ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η δήλωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι συκοφάντες των σκευωριών δεν έχουν όριο, όπως αντίστοιχα δεν έχουν όριο και οι παρανομίες. Σε ό,τι αφορά στο θέμα του εκλογικού υλικού, είναι διασφαλισμένο εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και προφυλαγμένο από τις 16 Μαρτίου.

Ήταν ακόμη στη διάθεση του υπουργού Υγείας για έλεγχο μετά από έγγραφό μας την 2η Απριλίου εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έλεγχος που ποτέ δεν έγινε.

Η διάρρηξη που έγινε στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο είχε ως επίκεντρο τον χώρο της αρχικής φύλαξης του εκλογικού υλικού, στον οποίο κατευθύνθηκαν και ερεύνησαν οι διαρρήκτες (την επόμενη ημέρα οι συκοφάντες μας, υπονοούσαν ότι η διάρρηξη έγινε για να αφαιρεθεί το εκλογικό υλικό). Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε την επόμενη της διάρρηξης εγγράφως ότι το υλικό είναι άθικτο.

Το Σώμα Επιθεωρητών (ΣΕΥΥΠ) ήρθε με εντολή του υπουργού Υγείας, να αναζητήσει το υλικό 20 ημέρες μετά την απόφαση της ακύρωσης των εκλογών για να θολώσει τα νερά και την ίδια μέρα της παράνομης σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου των έξι (6).

Οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας ουδέποτε επικοινώνησαν μαζί μου για να ρωτήσουν για το εκλογικό υλικό, όπως θα όφειλαν, δεδομένου ότι την ευθύνη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από τις 15 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου την είχα εγώ ως πρόεδρος.

Σε κάθε περίπτωση το υλικό βρίσκεται ασφαλές εντός του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Επισημαίνω ότι τις ενστάσεις τις έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη με δική μας πρωτοβουλία από τις 3 Μαΐου και προκαλούμε υπουργό και συνεργάτες να εξηγήσουν γιατί δεν απευθύνθηκαν εκεί αυτοί. Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να κρίνει αντικειμενικά αν υπήρξε πρόβλημα ή όχι.

Άλλωστε με δυο καταμετρήσεις παρουσία νομικών συμβούλων του πρώην Προέδρου του ΠΙΣ, των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής και όλων των ενδιαφερομένων, όποιος σήμερα μιλά για νοθεία και δεν καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, είναι αισχρός συκοφάντης.

Σχετικά με τη νομιμοποίηση στις τράπεζες και τον κλειδάριθμο, έγιναν όλα τα προβλεπόμενα μετά την εκλογή του ΔΣ στις 16 Μαρτίου, με την νομική υποστήριξη των συμβούλων του ΠΙΣ.

Προκαλούμε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη όπου προσφεύγουμε και εμείς. Τέλος, αναφορικά με την εκλογή προέδρου χωρίς απαρτία, είναι παιδαριώδες να επικαλείται κάποιος γενικό νόμο προγενέστερο κατά μία 20ετία (κώδικας 1999), όταν υπάρχει νόμος που ρυθμίζει συγκεκριμένα τη λειτουργία μας και είναι πρόσφατος (Ιατρική νομοθεσία 2018).

Η συκοφαντία, η σκευωρία και η παρανομία θα απαντηθούν με ένδικα μέσα».