ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Νίκαιας: Προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού

Να υποβαθμίσει το περιστατικού ξυλοδαρμού ενός ειδικευόμενου γιατρού από ομάδα 10 αγνώστων κατά τη διάρκεια της εφημερίας, προσπαθεί ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Θύμιος Γεωργόπουλος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στο νοσοκομείο.

Ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Νίκαιας: Προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού

Από την Διονυσία Προκόπη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και ο γιατρός Πάνος Παπανικολάου, εργαζόμενος του ΓΝ Νίκαιας, γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα.

Ο κ. Παπανικολάου χαρακτηρίζει «γελοία και επικίνδυνη» την προσπάθεια υποβάθμισης του συμβάντος (καταδρομική επιχείρηση, εισβολή οργανωμένης ομάδας με κράνη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, βιαιοπραγία ενάντια σε γιατρούς που ήδη από ώρα περιέθαλπαν τον τραυματία), σε ανάρτησή του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, το χρονικό έχει ως εξής: «οι εφημερεύοντες γιατροί ειδοποίησαν εμένα (γύρω στις 12 και είκοσι την νύχτα), εγώ τον αναπληρωτή διοικητή και εκείνος τον διοικητή κατόπιν δικής μου απαίτησης και αφού ήδη είχα φτάσει στο νοσοκομείο. Επίσης, την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ την ενημέρωσα εγώ. Περίπου στις 1.30 π.μ. οι γιατροί κι εγώ εκ μέρους τους ζητήσαμε από τον διοικητή να παρέμβει στους αρμόδιους ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ ώστε να μην προσκομιστούν άλλα σοβαρά περιστατικά μέχρι τη λήξη της γενικής εφημερίας (το νοσοκομείο συνεφημερεύει μαζί με ΚΑΤ - Λαϊκό - Αλεξάνδρα) γιατί απλά δεν υπήρχαν συνθήκες ηθικού και ψυχραιμίας από τους γιατρούς - θύματα αυτής της "καταδρομικού" τύπου βιαιοπραγίας και επειδή κανένας δεν μπορούσε να αποκλείσει πως η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να "επέστρεφε" (αφού ο τραυματίας φυσικά εξακολουθούσε να περιθάλπτεται στο νοσοκομείο). Ο διοικητής αρνήθηκε επίμονα, μέχρι που έγινε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό τον οποίο κάλεσα εγώ μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου».

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ως προς τους ισχυρισμούς του διοικητή του νοσοκομείου:

«Αφού ήταν ένα ασήμαντο γεγονός γιατί ειδοποιήθηκε η Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Αν. Υπουργός Υγείας έδινε οδηγίες από την Κρήτη και κλήθηκε ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος της Νίκαιας, στις 2 η ώρα τα μεσάνυκτα; Γιατί δεν έγινε ούτε μία σύλληψη;» και προσθέτει:

«Σε επικοινωνία που είχαμε με το γιατρό της Γενικής Χειρουργικής μας επιβεβαίωσε το συμβάν, ότι τον κτύπαγαν 15 άτομα με μπουνιές και κράνη, λέγοντας ότι φέρει κάταγμα στο ρινικό οστό και ότι από τύχη γλίτωσε».

Ο διοικητής του νοσοκομείου, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει: «Η ομάδα των 10 φορώντας κράνη μηχανής (κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκαν) ειδοποιήθηκαν από την συνοδό του τραυματία και αιφνιδιαστικά εισέβαλαν απειλώντας τον γιατρό, ένας των οποίων τον χτύπησε στην μύτη με το κράνος (χωρίς “παραλίγο να τον σκοτώσουν” και χωρίς να τα κάνουν “γυαλιά καρφιά”.

Αποχώρησαν αμέσως πριν έρθει η αστυνομία. Από την πρώτη στιγμή προσήλθαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις (άλλωστε μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ μετά τις 2:00 τα ξημερώματα). Αμέσως μετά την φυγή των "εισβολέων" ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη. Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας. Τις πρώτες πρωινές ώρες (και με την εφημερία να εξελίσσεται ομαλά) αποχώρησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, για να επανέλθουν στις 7:30 το πρωί.

Είναι αληθές ότι δεν "διατάχθηκε γενική επιστράτευση" (για την αποφυγή του πολιτικού κόστους όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ), όπως επίσης είναι αληθές ότι ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος (με την σύμφωνη γνώμη των εφημερευόντων γιατρών) δεν συνηγόρησε στο κλείσιμο της εφημερίας (όπως επέμενε η ΕΙΝΑΠ), θεωρώντας μια τέτοια απόφαση ως "αντικοινωνική συμπεριφορά"».

Πηγή: Newsbomb.gr