ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο ΠΑΣΙΔΙΚ

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο ΠΑΣΙΔΙΚ

Με νέα επιστολή προς τα μέλη του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, απευθύνει νέο κάλεσμα για επ’ αόριστον πανελλαδική κινητοποίηση από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, αντιδρώντας για ακόμη μία φορά στα καταστροφικά, όπως χαρακτηρίζει, μέτρα clawback και rebate.

 

Όπως αναφέρει η επιστολή: «Από το 2013 και για 6 συναπτά έτη, μας έχουν επιβάλλει δύο επαχθή μέτρα, το άδικο, αυταρχικό και αντιπαραγωγικό μέτρο των τμηματικών εκπτώσεων (rebate) και το ανήθικο, ληστρικό και καταστροφικό μέτρο της αυτόματης περικοπής υπέρβασης της δαπάνης (clawback), τα οποία οδηγούν όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αργά αλλά σταθερά, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, είναι ότι όσο εμείς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΠΥΥ με αυτούς τους όρους, δηλαδή να είναι σε ισχύ η επιβολή αυτών των δύο καταστροφικών μέτρων, κυρίως όμως του clawback, τόσο θα δημιουργούμε ζημίες και θα ανεβάζουμε το χρέος που έχουμε ήδη συσσωρεύσει».

«Η λύση, η δύσκολη λύση, είναι ότι πρέπει όλοι εμείς να συνειδητοποιήσουμε πως μόνο ενωμένοι, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, μπορούμε να επιβάλουμε την κατάργηση του ληστρικού μέτρου του clawback, δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε την πολλαπλαστιακή δύναμη της ενωμένης δράσης μας. Όσο δεν κατανοούμε την πραγματικότητα, δηλαδή τη συνεχή χρέωσή μας και όσο δεν συνειδητοποιούμε την ανάγκη ένωσής μας, δηλαδή την ισχυροποίησή μας, θα συνεχίζουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι στην δεινή θέση που βρισκόμαστε, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο», επισημαίνεται.

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ, ζητά την διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων, ώστε να προστατευτούν με τον τρόπο αυτό οι ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και η βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, καλεί τους φορείς εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής να «κλειδώσουν» τις μονάδες τους από την Δευτέρα 10 Ιουνίου και να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, προτρέπει τα μέλη να αποστείλουν στους Ιατρικούς Συλλόγους που ανήκουν την εξουσιοδότηση που έχει ετοιμαστεί για την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, η οποία δεν θα περιλαμβάνει αυτά τα δύο καταστροφικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Ανεξέλεγκτο το clawback και το 2019 - Εμπλοκή και με τους ευρωπαϊκούς ασφαλιστικούς φορείς

ΠΙΣ: Στηρίζουμε την απεργία των Διαγνωστικών

 

BEST OF NETWORK

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που στραγγαλίστηκε - Τα κίνητρα των δραστών

Εμβολιασμοί: Ξεκινά η χορήγηση εμβολίων χωρίς ηλικιακά κριτήρια για νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Ποιοι θα «μοιραστούν» 3 δισ. ευρώ τις επόμενες 90 ημέρες - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ιερουσαλήμ: Μία ιστορία βίας, φανατισμού και συνύπαρξης – Η «πρωτεύουσα δύο λαών» ξανά στις φλόγες

Υπουργείο Παιδείας: Αυτά είναι τα 50 νέα πρότυπα και πειραματικά σχολεία - Δείτε τη λίστα

Λεχαινά: Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 5χρονη- Θρήνος για την Κλαούντια

Ζάκυνθος: Σοκάρει το πόρισμα της νεκροψίας για την εκτέλεση του επιχειρηματία

MasterChef Spoiler: Αυτή είναι η τριάδα του τελικού

Απίστευτο σκηνικό στον ΣΚΑΙ: Ξαφνικά ακούστηκε ένα καζανάκι στον αέρα (vid)

Survivor Spoiler 11/5: «Την γύρισε τη μπιφτέκα» - Χαμός σήμερα (video)

Πέτρος Φιλιππίδης: Από μέρα σε μέρα η κρίση του εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης σε βάρος του

Γιάννης Σπαλιάρας vs Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου: Ποιος είναι πιο αγαπητός στο κοινό; (poll)