ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Πατούλη - Χατζηδάκη για το θέμα των διαγνωστικών εργαστηρίων

Συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη, είχε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Γιώργος Πατούλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Φ. Πατσουράκος και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συνάντηση Πατούλη - Χατζηδάκη για το θέμα των διαγνωστικών εργαστηρίων

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για τα κρίσιμα προβλήματα του εργαστηριακού τομέα στα πλαίσια σειράς επαφών με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Χατζηδάκη, «για την άδικη και καταστροφική πολιτική που βυθίζει τους γιατρούς στα χρέη και οδηγεί στο λουκέτο τις ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Ο κ. Χατζηδάκης κατανόησε το δίκαιο των αιτημάτων και υποστήριξε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για ορθολογική και δικαιότερη αντιμετώπιση της επιβάρυνσης του κλάδου ,μέσω της αύξησης των κονδυλίων για την υγεία ώστε σύντομα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Επίσης διευκρίνισε ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια να φιμωθεί ο ιατρικός κόσμος και να παρεμποδιστεί από τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του.

«Έχουμε δρομολογήσει σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να τους ενημερώσουμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίσει ο εργαστηριακός κλάδος και να ακούσουμε τις απόψεις τους πάνω στο θέμα. Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του ιατρικού κόσμου ,με την εκλογή της νέας κυβέρνησης», σχολίασε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης.

Διαβάστε επίσης:

Διαγνωστικά: Ο ΙΣΑ καλεί τον υπουργό Υγείας σε διάλογο

Διαγνωστικά κέντρα: Αναστολή των κινητοποιήσεων