ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Cancer & Personalized Medicine Conference 2019: Αξία και Κόστος της Θεραπείας στον Καρκίνο

Την αξία και το κόστος της θεραπείας στον Καρκίνο, θέμα που απασχολεί τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, θα εξετάσει το πέμπτο κατά σειρά Συνέδριο «Cancer & Personalized Medicine Conference & Personalized Medicine Conference», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Divani Caravel. 

Cancer & Personalized Medicine Conference 2019: Αξία και Κόστος της Θεραπείας στον Καρκίνο

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Boussias Communications και το Health Daily.

Με την εξέχουσα συμμετοχή του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και Διευθυντή Κλινικής Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», Ευάγγελου Φιλόπουλου, εν αναμονή της εναρκτήριας ομιλίας του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς και με την εκπροσώπηση όλων των εταίρων της Υγείας (κρατικών φορέων, της ακαδημαϊκής και ιατρικής κοινότητας, συλλόγων ασθενών και της φαρμακευτικής βιομηχανίας), το Συνέδριο θα προσφέρει την πλατφόρμα ανάπτυξης διαλόγου σχετικά με τα νέα καινοτόμα μοντέλα υγειονομικής φροντίδας και αποζημίωσης που δίνουν έμφαση στην αξία, ώστε επιτευχθεί η επιδιωκόμενη ισορροπία μεταξύ κόστους θεραπείας και παροχής ποιοτικής υγειονομικής φροντίδας.

Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη των εξατομικευμένων θεραπειών παρέχει αύξηση της επιβίωσης και καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς. Από την άλλη όμως, το κόστος των νέων θεραπειών εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό, απειλώντας την ικανότητα των συστημάτων υγείας να παρέχουν ποιοτική φροντίδα υγείας. Στόχος επομένως, του Συνεδρίου είναι να διερευνήσει τις δύο αυτές αντικρουόμενες παραμέτρους και να αναζητήσει προτάσεις για την υιοθέτηση των καλύτερων και αποδοτικότερων λύσεων, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το σύστημα υγείας.

c1f3d44cb2e65fa922f9a0cacf132491

Φέτος, 25 διακεκριμένοι ομιλητές που εκπροσωπούν το σύνολο των εταίρων της Υγείας, θα καταθέσουν την εμπειρία τους και ειδικότερα θα παρουσιαστούν:

Στην πρώτη ενότητα οι πολιτικές για τον καρκίνο, με έμφαση στο κόστος της πρόληψης, της έρευνας και της καταπολέμησης του καρκίνου, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα πώς καθορίζουμε την αξία της θεραπείας. Θα συζητηθούν οι στρατηγικές και τα οικονομικά του καρκίνου, οι διεθνείς τάσεις και οι εθνικές προκλήσεις, καθώς και ο ρόλος των ασθενών στα κύρια ζητήματα που τους αφορούν. Την ενότητα συντονίζει ο Κυριάκος Σουλιώτης, Αντιπρύτανης και Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιαστούν σημαντικά θέματα που αφορούν τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο, την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, τα μητρώα ασθενών, τις εξελίξεις στην ανοσο-ογκολογία, το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακρίβειας στην Ογκολογία, καθώς και συγκριτική ανάλυση των πολιτικών για τον καρκίνο στην Ευρώπη. Συντονιστής της ενότητας είναι ο Κωνσταντίνος Ν. Συρίγος, καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Στις κλινικές μελέτες είναι αφιερωμένη η τρίτη ενότητα, με συντονιστή τον Πάρη Κοσμίδη, Ογκολόγο, Διευθυντή Β 'Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Υγεία. Στην ενότητα αυτή θα γίνει διάλογος για τα δικαιώματα των ασθενών σε κλινικές μελέτες, για τις στρατηγικές προώθησης των κλινικών δοκιμών στην Ελλάδα, τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τη χώρα μας, τις νομικές πτυχές σχετικά με τη χρήση καινοτόμων φαρμάκων, καθώς και τη χρήση real world evidence και καινοτόμων τεχνολογιών σε κλινικές δοκιμές.

Τέλος, μια στρογγυλή τράπεζα για τις εξατομικευμένες και στοχευμένες θεραπείες του καρκίνου, την οποία συντονίζει η Μαίρη Γείτονα, Αναπλ. Καθηγήτρια Οικονομικών της Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην οποία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση του κόστους και της αξίας των φαρμάκων για τον καρκίνο, προβλήματα πρόσβασης σε μελέτες και εξατομικευμένες θεραπείες, καθώς και ζητήματα HTA και αποζημίωσης εξατομικευμένων θεραπειών.

Η Επιστημονική Επιτροπή με Πρόεδρο τον καθηγητή Παθολογίας και Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Κωνσταντίνο Συρίγο και επίτιμο Πρόεδρο τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Οδυσσέα Ζώρα συγκεντρώνει διακεκριμένους Ογκολόγους, Ακαδημαϊκούς και μέλη Συλλόγων Ασθενών.

Δείτε τα Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής εδώ

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες AstraZeneca, IQVIA, Sigmasoft και Clinerion, ενώ υποστηρικτές η δικηγορική εταιρία Michalopoulou & Associates.