ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: «Δουλεύουμε μεθοδικά για να φτιάξουμε ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις»

Κικίλιας: «Δουλεύουμε μεθοδικά για να φτιάξουμε ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις»

Για τις επενδύσεις στο χώρο της Υγείας, το clawback και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο (4th EU-Arab World Summit), που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Στην ομιλία του με θέμα «The Ever Growing Healthcare Industry», ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της Υγείας, ως προτεραιότητα του υπουργείου.

«Από τις πρώτες μέρες δουλεύουμε μεθοδικά για να φτιάξουμε ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανόρθωση της κοινωνίας. Επενδύσεις για να στηρίξουμε τη Δημόσια Υγεία, για να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, για να προσφέρουμε το αγαθό της υγείας αποτελεσματικότερα και με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ακόμη, πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επανασυστήνει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, μέσα από τρίπτυχο «Επενδύσεις-Μείωση φορολογίας-Νέες θέσεις εργασίας».

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην αναποτελεσματικότητα του clawback και στην απουσία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Στον πρώτο μας νόμο, που ψηφίστηκε πριν 10 μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κάναμε "ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά". Ένα άλμα ανάπτυξης μεγαλύτερο από τη φθορά του clawback. Ποιο είναι το άλμα ανάπτυξης; Κίνητρα επενδύσεων για τις εταιρείες. Δυνατότητα σε όσες εταιρίες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback. Μετατρέπουμε το clawback από αντι-αναπτυξιακό "ψαλίδι" σε επενδυτικό εργαλείο, για τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, καλώντας τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους από τις χώρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο, να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό.