ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΗΤΕΡΑ: 40 χρόνια γιορτάζουμε τη ζωή

ΜΗΤΕΡΑ: 40 χρόνια γιορτάζουμε τη ζωή

Η ιδέα δημιουργίας του ΜΗΤΕΡΑ ξεκίνησε το 1979, από μια ομάδα 30 ιατρών, μαιευτήρων-γυναικολόγων, που είχαν το όραμα να λειτουργήσουν ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, πρότυπο για τον ελλαδικό χώρο, το οποίο θα παρείχε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στις μέλλουσες μητέρες, δημιουργώντας το πρώτο μεγάλο σύγχρονο μαιευτήριο της χώρας, στο οποίο μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 παιδιά.

Το 2003 είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στο ΜΗΤΕΡΑ, καθώς λειτούργησε η Παιδιατρική Κλινική, με όραμα να γίνει μια παιδιατρική κλινική που θα καλύπτει ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά και θα δίνει ελπίδα στις οικογένειες ότι το παιδί τους μπορεί να θεραπευτεί εντός των συνόρων της χώρας. Το ΜΗΤΕΡΑ Παίδων- με 121 κλίνες, εκ των οποίων οι 10 κλίνες είναι ΜΕΘ πολυδύναμη, παιδοκαρδιοχειρουργική-, έχει εξελιχθεί σε υποδειγματικό κέντρο νοσηλείας παιδιών, καθώς είναι η μοναδική ιδιωτική, τριτοβάθμια, παιδιατρική κλινική της χώρας που καλύπτει το σύνολο των παιδιατρικών περιστατικών όλων των υποειδικοτήτων.

Το 2011, η Διοίκηση του ΜΗΤΕΡΑ αντιλαμβανόμενη εγκαίρως τις εξελίξεις στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία, επέτεινε την στρατηγικής της, και αναπτύχθηκε η Γενική Κλινική. Η ανάπτυξη όλων των ειδικοτήτων και των δραστηριοτήτων της Γενικής Κλινικής έκανε πράξη τη μετατροπή ενός άρτιου Μαιευτηρίου που προηγήθηκε της εποχής του και εξελίχθηκε σε μια δυναμική και εξελισσόμενη γενική κλινική, που παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους ασθενείς κάθε ηλικίας και φύλλου. Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζονται παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά οποιασδήποτε βαρύτητας, με μεθόδους πρωτοποριακές και με άριστα αποτελέσματα. Στους ανακαινισμένους χώρους της κλινικής σήμερα λειτουργούν, πλήρως οργανωμένα τμήματα, εξωτερικά ιατρεία διαθέσιμα 24/7, ειδικές μονάδες, μονάδες ημερήσιας θεραπείας και χειρουργεία με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Στα 40 χρόνια πορείας του, το ΜΗΤΕΡΑ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας υψηλών προδιαγραφών. Με την προοπτική που στηρίζεται στην σχέση προσήλωσης, άριστης κατάρτισης και ποιότητας του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, προσφέρει πρόληψη, διάγνωση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος υγείας σε κάθε παιδί και ενήλικα για οποιαδήποτε πρόβλημα υγείας προκύψει. Και αυτό είναι που χαρακτηρίζει το ΜΗΤΕΡΑ ως τη μοναδική ολοκληρωμένη κλινική στην Ελλάδα- για όλη την οικογένεια και για κάθε ηλικία!

Με πρωτεύοντα στόχο τη φροντίδα όλη της οικογένειας και την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, στο ΜΗΤΕΡΑ λειτουργούν τα πλέον αξιόπιστα και καινοτόμα Τμήματα, με κορυφαίους ιατρούς, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Μεταξύ άλλων, λειτουργούν:

- Κέντρο Μαστού ΜΗΤΕΡΑ
- Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής IVF ΜΗΤΕΡΑ
- Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
- Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ)
- Καρδιολογική Κλινική Ενηλίκων ΜΗΤΕΡΑ
- Τμήμα Υπερήχων Καρδιάς
- Δερματολογικό Τμήμα - Αισθητική Δερματολογία & Αντιγήρανση Do Care
- Τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας
- Απεικονιστικά Τμήματα
- Ογκολογική Κλινική Παίδων και Εφήβων
- Παιδοκαρδιολογία - Παιδοκαρδιοχειρουργική Συγγενών Καρδιοπαθειών
- Παιδιατρική & Εφηβική Ενδοκρινολογία και Διαβήτης
- Κληρονομικές Αιμολυτικές Αναιμίες
- Παιδοχειρουργική Ογκολογία
- Νευροχειρουργική Παίδων
- Παιδονεφρολογικό
- Παιδο-Γαστρεντερολογικό

BEST OF NETWORK