ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροναϊός: Η 40χρονη ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό και σε άλλους

Η 40χρονη που νοσεί από κοροναϊό COVID-19, και νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Αττικόν», φαίνεται ότι δεν τήρησε τις οδηγίες προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο το αν ο ιός «πρόλαβε» να μεταδοθεί σε άλλους.

Κοροναϊός: Η 40χρονη ενδέχεται να μετέδωσε τον ιό και σε άλλους

Το πρώτο νοσοκομείο που επισκέφτηκε η 40χρονη από το Μαρούσι ήταν το «Σωτηρία», όπου έμεινε για αρκετή ώρα. Το λάθος της, σύμφωνα με το STAR, ήταν ότι δεν είπε στους γιατρούς τι ακριβώς αντιμετώπιζε, επομένως άγνωστο παραμένει το αν μετέδωσε τον ιό σε άλλα άτομα.

Στη συνέχεια, λόγω μεγάλης αναμονής, μετέβη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στα νότια προάστια. Εκεί, είπε για πρώτη φορά πως έχει υποψίες ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό. Την οδήγησαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, διαγνώστηκε με τον ιό και τότε οδηγήθηκε στην απομόνωση.

Από εκείνη την ώρα, ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Αττικόν» και οδηγήθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η 40χρονη υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα.

Την ίδια ώρα, σε απολύμανση προχώρησε τηλεοπτικός σταθμός, όπου συστεγάζεται τράπεζα στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της ασθενούς, ενώ η μεγαλύτερη κόρη της αναμένεται να ελεγχθεί στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται μαζί με 100 συμμαθητές της στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα -προς ώρας- είναι τρία, καθώς εκτός από την 40χρονη στην Αθήνα, τον ιό φέρουν μία 38χρονη επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη και το παιδί της.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων, αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Σε συναγερμό οι Αρχές για νέο ύποπτο κρούσμα - φίλη της 40χρονης

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι φίλη της 40χρονης που διαγνώσθηκε ως το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Η ασθενής, νωρίτερα, έλαβε οδηγίες προκειμένου να μεταβεί στο νοσοκομείο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊο, σύμφωνα με το Έθνος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φίλη της 40χρονης είχε επαφές μαζί της μετά το ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία, ενώ φαίνεται πως και η ίδια παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα για το λόγο αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Αττικόν που είναι νοσοκομείο αναφοράς και στο οποίο νοσηλεύεται και η 40χρονη.

Η ομάδα των ειδικών πουν έχει ορισθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν έχει παραλάβει τη φίλη της 40χρονης, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για το προσωπικό, αλλά και τους υπόλοιπους ασθενείς.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Το παιδί της 38χρονης & μία 40χρονη στην Αθήνα

Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ