ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: Τηλεφωνικές γραμμές ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Αθηναίων

Κορονοϊός: Τηλεφωνικές γραμμές ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Αθηναίων

Τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης σε θέματα ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής συμπαράστασης έθεσε σε λειτουργία ο δήμος Αθηναίων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (τηλ. 210 3637365) λειτουργεί με τρεις ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό, ενώ των Πρώτων Βοηθειών (τηλ. 210 3638049) στελεχώνεται με ιατρούς και επισκέπτες / επισκέπτριες υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου, μια από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις της λοίμωξης από τον κορονοϊό Covid-19 είναι και η ψυχική επιβάρυνση του πληθυσμού, αφενός λόγω της πανδημίας αφετέρου λόγω του αναγκαίου για τη Δημόσια Υγεία περιορισμού των μετακινήσεων.

«Οι πληγές και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πανδημία είναι πολλαπλά και πολυεπίπεδα. Συντονίζουμε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες μας αλλά δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με έναν στόχο. Να συνεχίσει ο δήμος μας να βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, να είναι παρών με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης:

ΠΙΣ: Προμηθεύει το ιατρικό προσωπικό με μέσα προστασίας για τον κορονοϊό

BEST OF NETWORK

PlusQueen