ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 56 νέα κρούσματα - 1.212 ο συνολικός αριθμός - 43 νεκροί

Μεγαλώνει η λίστα των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σήμερα Δευτέρα, καταγράφηκαν 56 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τα 1.212.

Κορονοϊός:  56 νέα κρούσματα - 1.212 ο συνολικός αριθμός -  43 νεκροί

Πιο αναλυτικά, σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 72 άτομα, εκ των οποίων 14 είναι γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι 65 ετών και πάνω από τους μισούς έχουν υποκείμενο νόσημα. Από τις ΜΕΘ έχουν βγει 5 ασθενείς.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα, η χώρα μας μετρά 43 νεκρούς (5 νέοι θάνατοι) από τη νόσο και συγκεκριμένα 32 άνδρες και 11 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 71 έτη.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 15.961 εργαστηριακά δείγματα.

Συνολικά παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 35.000 θάνατοι.

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα. Σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 359.000 περιπτώσεις και 23.000 θάνατοι. Μόνο η Ιταλία μετρά 10.700 νεκρούς.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Διαβάστε επίσης:


Κορονοϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση

Κορονοϊός: Η βιταμίνη που προστατεύει τους πνεύμονες & ποιες τροφές την περιέχουν (εικόνες)

Κορονοϊός: Ποιο συστατικό μαγειρικής εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας