ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 81 νέα κρούσματα - 1.415 ο συνολικός αριθμός - 50 νεκροί

Μεγαλώνει η λίστα των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σήμερα Τετάρτη, καταγράφηκαν 81 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τα 1.415.

Κορονοϊός: 81 νέα κρούσματα - 1.415 ο συνολικός αριθμός - 50 νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 50 εκ των οποίων, οι 38 είναι άντρες και οι 12 γυναίκες.

Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 101, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.415.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς επίσης και επιπλέον 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συνολικά 90 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας ενώ τόνισε πως ακόμη 6 εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 17.350 εργαστηριακά δείγματα.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 885.000 κρούσματα παγκοσμίως.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Η καραντίνα θα διαρκέσει από σήμερα 1η Απριλίου και για 14 ημέρες, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Επισήμανε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητα είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστους σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτους που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Διαβάστε επίσης:


Κορονοϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση

Κορονοϊός: Η βιταμίνη που προστατεύει τους πνεύμονες & ποιες τροφές την περιέχουν (εικόνες)

Κορονοϊός: Ποιο συστατικό μαγειρικής εξασθενεί το ανοσοποιητικό μας