ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 53 νεκροί στην Ελλάδα - 129 νέα κρούσματα - 1.544 στο σύνολο

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορονοϊός: 53 νεκροί στην Ελλάδα - 129 νέα κρούσματα - 1.544 στο σύνολο

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 27. Σε αυτά προστίθενται 23 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ακόμη 119 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (79 σήμερα συν 40 τα χθεσινά) που από χθες βρίσκεται υπό την επιτήρηση του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, 91 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 65 έτη, ενώ συνολικά 53 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και οι 39 εξ αυτών είναι άνδρες.

Αναφερόμενος στις κλειστές δομές αλλά και τα πλοία, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι αποτελούν χώρους όπου ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί πολύ εύκολα και πρόσθεσε ο ΕΟΔΥ ήδη ακολουθεί συγκεκριμένο σχεδιασμό, καθώς υπάρχουν οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογες περιπτώσεις.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 48.575 θάνατοι, ενώ 203.000 άτομα έχουν αναρρώσει.

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής.

Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Αποφασίστηκε ελλιμενισμός του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδιαλιάς, αρνητικοί στον ιό βρέθηκαν 259 επιβαίνοντες, ενώ 2 δείγματα ήταν ακατάλληλα και θα γίνει επανέλεγχος. Παράλληλα λήφθηκαν επιπλέον δείγματα και από επιφάνειες του πλοίου.

Όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι καλά και χωρίς συμπτώματα, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία θα ενημερωθούν αναλυτικά και οι οικογένειες των επιβατών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου εντός της ημέρας, σε ειδική και αποκλεισμένη προβλήτα στον Πειραιά.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν σε απομόνωση εντός του πλοίου για 14 ημέρες. Οι υπόλοιποι θα αποβιβαστούν και θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο. Επίσης θα δημιουργηθεί ειδική τέντα στην προβλήτα για τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο

Την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών και των εργοταξίων στο νησί της Μυκόνου έπειτα από καταγραφή κρούσματος κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το μέτρο έχει ισχύ δεκατέσσερις ημέρες. Επίσης κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ, εάν καταγραφούν νέα κρούσματα, τότε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 10 άτυπα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)

Κορονοϊός: Το άγνωστο σύμπτωμα που τώρα μαθαίνουμε

Κορονοϊός: Ιστορική αναδρομή, τύποι, προφύλαξη, συμπτώματα