ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 59 νεκροί στην Ελλάδα - 99 νέα κρούσματα - 1.613 στο σύνολο

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορονοϊός: 59 νεκροί στην Ελλάδα - 99 νέα κρούσματα - 1.613 στο σύνολο

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 99, με το συνολικό αριθμό έως σήμερα να φτάνει τα 1.613. Τα 119 από αυτά αφορούν στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Παράλληλα, 92 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 23 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 66 έτη, ενώ 11 άτομα εξήλθαν.

Συνολικά 59 είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, 49 εκ των οποίων είναι άνδρες. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 71 έτη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί 1.040.000 κρούσματα, 55.188 θάνατοι, ενώ 222.000 άτομα έχουν αναρρώσει.

Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, επιβάλλονται νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας σε δύο περιοχές της Πάτρας, αλλά και την παραλία του Βόλου.

Οι περιορισμοί στην Πάτρα αφορούν στο Νότιο Πάρκο και την Πλαζ Πάτρας και θα ισχύουν από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από 2:00 το μεσημέρι έως τις 8:00 το πρωί. Η σχετική απόφαση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ελήφθη έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χ. Μπονάνου.

Επίσης, ανακοινώθηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών και στην παραλιακή ζώνη του Βόλου, απόφαση που ελήφθη χθες από τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 10 άτυπα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)

Κορονοϊός: Το άγνωστο σύμπτωμα που τώρα μαθαίνουμε

Κορονοϊός: Ιστορική αναδρομή, τύποι, προφύλαξη, συμπτώματα