ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 68 νεκροί στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα - 1.673 στο σύνολο

Ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορονοϊός: 68 νεκροί στην Ελλάδα - 60 νέα κρούσματα - 1.673 στο σύνολο

Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 60, με το συνολικό αριθμό έως σήμερα να φτάνει τα 1.673.

Όπως διευκρινίστηκε 343 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 592 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Παράλληλα, 92 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 20 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 66 έτη, ενώ δέκα άτομα εξήλθαν.

Συνολικά 68 είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, 49 εκ των οποίων είναι άνδρες. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη.

Παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Έως τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το αποτέλεσμα, όμως, αυτό, επισήμανε, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί, χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 10 άτυπα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)

Κορονοϊός: Το άγνωστο σύμπτωμα που τώρα μαθαίνουμε

Κορονοϊός: Ιστορική αναδρομή, τύποι, προφύλαξη, συμπτώματα