ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Δωρεάν μαστογραφίες στον Πειραιά

Δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες άνω των 40 ετών, θα προσφέρει η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου, η οποία θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δραγάτση στο κέντρο του Πειραιά (Β΄ Δημοτική Κοινότητα), από τις 9:00 έως τις 15:00.

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Δωρεάν μαστογραφίες στον Πειραιά

Ο δήμος Πειραιά συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, το οποίο στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την έγκαιρη διάγνωση.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση, καλώντας τις Πειραιώτισσες να προσέλθουν και να κάνουν δωρεάν τον ετήσιο μαστογραφικό τους έλεγχο, τόνισε: «Γνωρίζουμε πλέον όλοι ότι η πρόληψη, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, είναι η καλύτερη προστασία. Για τον λόγο αυτό, δεν θα μπορούσαμε να μη στηρίξουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να τους ευχαριστήσουμε που για ακόμα μια φορά έρχονται στον Πειραιά με την κινητή μονάδα μαστογραφίας. Ο καρκίνος του μαστού ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες και στη χώρα μας και είναι σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα ότι εφόσον διαγνωστεί νωρίς, είναι σε μεγάλο ποσοστό ιάσιμος».

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να καλεί για ραντεβού στα τηλέφωνα: 2144028113 και 2144028114, καθημερινά έως τις 17 Ιουλίου, από τις 09:00 έως τις 14:00. Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

- Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών, δημότες Πειραιά.

- Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

- Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

- Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

- Για την εξέταση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για την προφύλαξη από την νόσο covid - 19.

Να σημειωθεί ότι προτεραιότητα στον έλεγχο θα έχουν γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.