Πρωτοποριακό τεστ ανιχνεύει με ένα δείγμα κορονοϊό και γρίπη

Ειδικοί της ιατρικής κοινότητας συμφωνούν ομοφώνως πως ο φετινός χειμώνας θα είναι μια δύσκολη πρόκληση, σε διάφορα επίπεδα. Ένα από αυτά είναι σαφώς και η συνύπαρξη του νέου κορονοϊού και της εποχικής γρίπης, με αποτελέσματα που δύσκολα μπορεί να προβλεφθούν και επιπτώσεις τόσο σε όλους τους τομείς της δημόσιας Υγείας όσο και στους πολίτες ατομικά. Διότι, μπορεί μεν για την εποχική γρίπη να διατίθεται εμβόλιο – το οποίο συστήνεται να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες αλλά και όλοι όσοι άνω των 6 μηνών το επιθυμούν – όμως είναι γνωστό πως ακόμα και το εμβόλιο αυτό δεν καλύπτει πλήρως από όλα τα στελέχη της γρίπης.

Επομένως, ειδικά για τον φετινό χειμώνα, όσοι από εμάς ασθενήσουμε με συμπτώματα που παραπέμπουν τόσο στον κορονοϊό όσο και στη γρίπη και τα οποία ως γνωστόν είναι κοινά, θα βρεθούμε σε σύγχυση. Από τι ακριβώς πάσχουμε και πώς θα το καταπολεμήσουμε; Η λύση μετά βεβαιότητας δίνεται μόνο μέσω διαγνωστικού τεστ, διαφορετικό για τον κορονοϊό και διαφορετικό για τη γρίπη, όπως γνωρίζαμε έως σήμερα.

ergastirio

Αφουγκραζόμενος της ανάγκες της κοινωνίας μας ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσφέρει, σε ειδική προνομιακή τιμή, τη νέα, επικυρωμένη διαγνωστική μοριακή μέθοδο (CE/IVD) ταυτόχρονης ανίχνευσης του Νέου Κορονοϊού και διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β, ως ακολούθως:

Εξέταση SARS-Cov-2 (COVID-19) + Influenza A + Influenza B: 100€

diagram

Πρόκειται για μία εξέταση σχεδιασμένη με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι κλινικά επικυρωμένη και εγκεκριμένη για διαγνωστική χρήση (CE-IVD). Θεωρείται εξαιρετικά αξιόπιστη, με μεγάλη ευαισθησία (έως 10 ιικά αντίγραφα ανά δείγμα) και ειδικότητα που αγγίζει το 100%. Διεξάγεται με τη λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος από τον ασθενή και αξίζει να σημειωθεί πως η λήψη ενός και μόνου δείγματος από τον ασθενή είναι αρκετό για την ανίχνευση του Νέου Κορωνοϊού και της διαφοροδιάγνωσης των ιών γρίπης Α και Β, καθώς ακολουθείται η πλέον ενδεδειγμένη και διεθνώς εφαρμοζόμενη τεχνική της πραγματικού χρόνου αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (RT-PCR).

Η συγκεκριμένη προσφορά αποτελεί τη συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με το Διαγνωστικό Κέντρο Γενότυπος Science Labs ΑΙΕ, το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που έλαβε διαπίστευση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για τη μοριακή ανίχνευση του νέου Κορονοϊού.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι (Test για Κορονοιό και Γρίπη Α/Β) πραγματοποιούνται σε όλες τις κλινικές του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από τις 29 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 15:00, στα παρακάτω τηλέφωνα:

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: τηλ. 210 6862643 - 210 6862644

Ιατρικό Ψυχικού: τηλ. 210 6974032

Ιατρικό Π. Φαλήρου: τηλ. 210 9892491

Ιατρικό Περιστερίου: τηλ. 210 5799199 – 210 5799122

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: τηλ. 2310 400462 (*)

(*) Ειδικά για το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, ο προγραμματισμός των ραντεβού ισχύει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, τις ίδιες ημέρες και ώρες.