ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία: Προσβασιμότητα και ισότιμη συμμετοχή το μήνυμα του ΙΣΑ

H δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας με δομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρία, εξασφαλίζοντας τη προσβασιμότητα και την ισότιμη συμμετοχή τους, βρίσκεται στο βασικό άξονα των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, τονίζει σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία: Προσβασιμότητα και ισότιμη συμμετοχή το μήνυμα του ΙΣΑ

Επισημαίνει ότι ως γιατρός και ως αιρετός, γνωρίζει την καθημερινή μάχη που δίνουν τα άτομα με αναπηρία για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

Ο περιφερειάρχης ανακοινώνει ότι στους στόχους της Περιφέρειας Αττικής είναι η εξασφάλιση προσβάσιμων υποδομών σε όλους τους δημόσιους χώρους και ο σχεδιασμός ολοκληρωμένης πολιτικής για την εκπαίδευση, την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ΑμεΑ, με παράλληλη προώθηση ειδικών μέτρων και πολιτικών όπως η υλοποίηση ενεργειών ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης των οικογενειών τους για την καταπολέμηση ανισοτήτων και διακρίσεων κ.ά.

Επίσης ο κ Πατούλης κάνει αναφορά στις παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή που έκανε η νέα Περιφερειακή Αρχή όπως είναι :

- Η χρηματοδότηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία καλύτερα της Ευρώπης.

- Η υλοποίηση προγράμματος με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ύψους 2,2 εκατ. ευρώ) για την υποστήριξη δομών για παιδιά με αναπηρία.

- Δημιουργία Έξυπνων Πρότυπων και Σύγχρονων Διαβάσεων Πεζών για ευκολότερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών με κινητικά προβλήματα. Η αρχή έγινε πριν από ένα χρόνο από το Καλλιμάρμαρο και το Σύνταγμα. Στόχος είναι να αναπτυχθούν αντίστοιχες διαβάσεις σε 200 σημεία της Αττικής.

- Δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων των πολιτών με κινητικά και άλλα προβλήματα.

- Κάλυψη εξόδων μετακίνησης των Ατόμων με αναπηρίες που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.