Lifebuoy: Το θρυλικό σαπούνι «σωσίβιο» θα είναι σύντομα διαθέσιμο στη χώρα μας!

Σήμερα, λοιπόν, συνεχίζει την αποστολή του σε όλο τον κόσμο, δίνοντας το παρών πλέον και στη χώρα μας! Ο λόγος φυσικά για τη χαρακτηριστική κόκκινη «μπάρα», το εμβληματικό σαπούνι Lifebuoy, το οποίο κατασκευάστηκε το 1894 στη Βρετανία από τον εφευρέτη και ανθρωπιστή Ουίλιαμ Χέσκεθ Λέβερ, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να παρασκευάσει ένα προϊόν με αντιβακτηριδιακή δράση, ώστε να συμβάλει στη σωτηρία της ζωής των ανθρώπων που κινδύνευαν από την επιδημία της χολέρας.

Πώς το «σωσίβιο» έγινε σήμα κατατεθέν της υγιεινής

Ο Λέβερ ονόμασε το σαπούνι Lifebuoy -που σημαίνει «σωσίβιο» στα αγγλικά- και είμαστε σίγουροι πως αν ζούσε σήμερα, θα ήταν αφάνταστα περήφανος για την πορεία του δημιουργήματός του! Διότι το θρυλικό σαπούνι του κατάφερε σταδιακά να αγαπηθεί από τον κόσμο και να γίνει το απόλυτο «σήμα-κατατεθέν» της υγείας και της καθαριότητας. Πιο συγκεκριμένα, τη δεκαετία 1910-1920 το Lifebuoy ανέλαβε την εκπαίδευση των οικογενειών στη σημασία της υγιεινής των χεριών και συνέβαλε σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας της ισπανικής γρίπης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, «πρωταγωνίστησε» σε μια εκστρατεία προσφοράς δωρεάν κινητών λουτρών στους κατοίκους του βομβαρδισμένου Λονδίνου. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε πως δεν αποκτά κάποιος τυχαία τον χαρακτηρισμό «θρύλος». Αντίθετα, πρέπει να έχει αποδείξει πως αντέχει στον χρόνο και ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση, σε σχέση με αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εκείνον. Ό,τι ακριβώς έκανε, δηλαδή, το Lifebuoy.

lifebuoy2

Ένα διαχρονικό όραμα που βελτιώνει τις συνήθειές μας

Παρόλα αυτά, η μεγάλη και διαχρονική εμπορική επιτυχία του Lifebuoy, δεν οφείλεται μόνο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, αλλά κυρίως στην αποστολή του, την οποία εξακολουθεί να υπηρετεί πιστά ακόμη και σήμερα. Και η αποστολή του Lifebuoy δεν είναι άλλη, από το να εκπαιδεύσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε κάθε άκρη του κόσμου, σχετικά με το σωστό πλύσιμο των χεριών, μία απλή διαδικασία που προστατεύει σημαντικά από τη διάδοση διάφορων ασθενειών. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εκστρατεία αυτή, που έχει συμβάλει ήδη στην αλλαγή της συμπεριφοράς μικρών και μεγάλων σε περισσότερες από 30 χώρες, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της που έγινε ποτέ!

lifebuoy3.png

Μία πρωτοβουλία για όλα τα παιδιά του κόσμου

Παράλληλα, το Lifebuoy έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να βοηθήσει όσα περισσότερα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου μπορεί, να φτάσουν και να ξεπεράσουν την κρίσιμη ηλικία των πέντε ετών. Το πρόγραμμα «Help a Child Reach 5» βασίζεται στη διαπίστωση πως κάθε χρόνο, πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών, χάνουν την ζωή τους εξαιτίας ασθενειών, όπως η διάρροια και η πνευμονία. Πολλοί από τους θανάτους αυτούς, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, εάν τα παιδιά συνήθιζαν να πλένουν τακτικά τα χέρια τους με ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Παρακάτω, μάλιστα, μπορείς να παρακολουθήσεις ένα βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο αφορά στη συγκεκριμένη δράση και αποδεικνύει περίτρανα την πολύτιμη συνεισφορά του θρυλικού σαπουνιού στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.



Κλείνοντας, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το θρυλικό σαπούνι «σωσίβιο» δίνει το παρών και στην πανδημία του Covid-19, συνεχίζοντας να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό σχετικά με τη σημασία του πλυσίματος των χεριών, μία διαδικασία που μαζί με τη μάσκα προστασίας και την κοινωνική αποστασιοποίηση, είναι τα βασικά «όπλα» μας απέναντι στον ιό. Και αν κάποιος θέλει να καταλάβει τι είναι πραγματικά το Lifebuoy και τα προϊόντα του, δεν έχει παρά να ρίξει μια «ματιά» στην ιστορία του, η οποία δικαίως τον ανακήρυξε σε έναν «θρύλο» της υγιεινής και της καθαριότητας!