ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον Σεπτέμβριο ο νέος κύκλος δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού στο Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος»

Τον Σεπτέμβριο ο νέος κύκλος δωρεάν προληπτικού ελέγχου μαστού στο Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και αποτελεί το κύριο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Προληπτικού Ελέγχου και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσαν η Περιφέρεια και το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», εξετάζοντας περισσότερες από 220 γυναίκες (μαστογραφία, υπέρηχο μαστού ή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις).

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 5 Μαΐου έως τις 21 Ιουλίου, κάθε Τέταρτη (15:00-18:00), στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» και θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο, ενώ τα περιστατικά καρκίνου τα οποία ανιχνευθήκαν αντιμετωπίστηκαν στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες 38-70 ετών για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς, να εξοικειωθούν οι νεότερες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις ανάλογα με τις συστάσεις των ειδικών.

Σημειώνεται, ότι η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο κ. Πατούλης, με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν μαστογραφιών, επισημαίνει ότι ως περιφερειάρχης αλλά και παλαιότερα από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ προωθεί δρασεις έγκαιρης διάγνωσης και θωράκισης της υγείας των γυναικών. «Με σχέδιο και συνεργασία επιστημονικών φορέων υψηλού κύρους προστατεύουμε γυναίκες ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Ενωμένοι συνεχίζουμε στον αγώνα της πρόληψης», ανέφερε.