ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού: Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, προτάσσει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ στο 15ημερο πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων που ξεκίνησαν σήμερα από την Ερμού, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Παγκόσμια ημέρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού: Δράσεις της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Κατά την έναρξη της καμπάνιας, η οποία θα συνεχιστεί σε κεντρικά σημεία, όπως σταθμοί μετρό μεγάλες αγορές κ.λπ., πέρα από το έντυπο υλικό, οι ενδιαφερόμενες ενημερώνονταν για τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις στο κέντρο Ημερησία Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος». Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Νοσοκομείο Αγ. Σάββας, όπου διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις και αντιμετωπίζονται τα περιστατικά -και μάλιστα από την έναρξη του προγράμματος έχουν εξεταστεί πάνω από 600 γυναίκες.

Στο σημείο σήμερα βρέθηκε ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ Γ. Κεχρή, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο και μελος του ΔΣ του ΙΣΑ Π. Λεονάρδου και τον Α' αντιπρόεδρο του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκο.

Ο περιφερειάρχης, αφού υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο σε κρίσιμα ζητήματα υγείας, δήλωσε: «Η 25η Οκτωβρίου αποτελεί μία ευκαιρία προκειμένου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα για να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί. Κλειδί σε αυτή τη μάχη είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Στηρίζουμε και συμβάλλουμε ενεργά με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Στόχος μας είναι μέσα από τη γόνιμη συνεργασία του επιστημονικού κόσμου με την Αυτοδιοίκηση, να εφαρμόσουμε πρακτικές που ακολουθούνται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι γυναίκες που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο του μαστού, αξίζουν το θαυμασμό μας για το θάρρος και το κουράγιο τους. Αποτελούν πρότυπο ζωής και αγωνιστικότητας. Θα είμαστε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Κεχρής δήλωσε: «Πρόληψη στο μαστό σημαίνει ότι κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει το σώμα της, να προχωρήσει σε αυτοψηλάφηση, να μην παραλείπει την κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό, να προσέχει τη διατροφή της, να αποφεύγει το κάπνισμα, το αλκοόλ, να υιοθετεί την άσκηση, να βάλει την άσκηση στην καθημερινότητά της και από κει και πέρα να μην παραλείπει τον προληπτικό έλεγχο».