ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναφορά Πλεύρη στον Άρειο Πάγο κατά ΠΟΕΔΗΝ για διακίνηση ψευδών ειδήσεων

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακου και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς» , όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπ.Υγείας.

Αναφορά Πλεύρη στον Άρειο Πάγο κατά ΠΟΕΔΗΝ για διακίνηση ψευδών ειδήσεων

Πλέον, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για ΜΕΘ - Έρευνα για fake news

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού περί ΜΕΘ "που παραμένουν σκόπιμα κλειστές".

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι δηλώσεις του κ. Γιαννακού με σκοπό να διακριβωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Ο φάκελος για το παραπάνω θέμα θα ενταχθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορονοϊό που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Ο Γ. Γιαννακός ισχυρίστηκε ότι από τις 647 κλινικές ΜΕΘ που λειτουργούν σε όλη τη χώρα για ασθενείς με κορονοϊό, οι 47 κρατούνται κενές με σκοπό να διατεθούν, εφόσον χρειαστεί, σε επιφανείς ασθενείς, την ίδια ώρα που, όπως ο ίδιος υποστήριξε, 114 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ.