ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη: «Δώστε αίμα, Σώστε ζωές»

Η δήλωση του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Πατούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη: «Δώστε αίμα, Σώστε ζωές»

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, είναι μία αφορμή για να τιμήσουμε όλους τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό για την σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και την ανάδειξή της ως μια υψηλού συμβολισμού πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Μέσα από το διαχρονικό μήνυμα «δώσε αίμα, σώζεις ζωές», μπορεί κανείς να πει συμβολικά, ότι επισφραγίζονται όλοι εκείνοι οι ισχυροί «δεσμοί αίματος» μιας κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από το βαθύ αίσθημα για την αξία του υπέρτατου αγαθού για τον άνθρωπο: της ίδιας της ζωής.

Αυτή η κοινωνία σήμερα, έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για τέτοιου είδους καθημερινές συνειδητές πράξεις ευθύνης, προσφοράς και φροντίδας προς το συνάνθρωπο.

Η Περιφέρεια Αττικής, ήδη από το Μάϊο του 2020, έχει δημιουργήσει τράπεζα αίματος και στηρίζει συνεχώς με δράσεις την προσπάθεια ενίσχυσης της, ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

Ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως πρόεδρος του ΙΣΑ, ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους όσους συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες: αιμοδότες, ιατρούς και νοσηλευτές. Η συμβολή τους είναι ανεκτίμητη, ο αγώνας τους ιερός, τόσο όσο ο αγώνας όσων δίνουν τις μεγάλες μάχες της ζωής τους.

Το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη

Ο Γιώργος Πατούλης από τη θέση του περιφερειάρχη και πρόεδρου του ΙΣΑ, ευχαριστεί θερμά για την «ανεκτίμητη συμβολή» όσων συμμετείχαν στις εθελοντικές αιμοδοσίες, σημειώνοντας: «Ο αγώνας τους ιερός όσο και αυτών που δίνουν τις μεγάλες μάχες της ζωής τους».

Τέλος, αναφερόμενος στη σημασία της σημερινής ημέρας, επισημαίνει ότι πέρα από την απόδοση τιμής στους ανώνυμους εθελοντές, σκοπός είναι και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού για τη σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος και την «ανάδειξή της ως μία υψηλού συμβολισμού πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».