ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Εθελοντική Αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργάνωσε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, εθελοντική αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Εθελοντική Αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Στη δράση, η οποία είχε κεντρικό μήνυμα «Ζούμε επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά», παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο, καθώς και από την Προεδρία της Δημοκρατίας (υπάλληλοι, εργαζόμενοι και μέλη της Προεδρικής Φρουράς).

Παρόντες ήταν, επίσης, η υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου, ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ Παναγιώτης Κατσίβελας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, καθώς και οι διευθυντές Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Αττικής.

Το μήνυμα της υπουργού Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, η Υπουργός Υγείας Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι το μεγαλύτερο δώρο αγάπης και ζωής που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους συνανθρώπους μας. Οι αιμοδότες δεν προσφέρουν μόνο βοήθεια ώστε να σωθούν οι συνανθρωποι μας, βοηθούν και τους εαυτούς τους. Αυτό συμβαίνει επειδή από μελέτες έχει βρεθεί ότι όταν δίνουμε τακτικά αίμα μπορούμε να ωφεληθούμε και εμείς οι ίδιοι, καθώς έχουμε μικρότερες επιπτώσεις από τα νοσήματα».