ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ρούχα σας μυρίζουν πάντα άσχημα μετά από το πλύσιμό τους

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι κακές μυρωδιές γίνονται πιο συχνές στα ρούχα σας, ακόμη και μετά το πλύσιμο. Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την καταπολέμησή τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ρούχα σας μυρίζουν πάντα άσχημα μετά από το πλύσιμό τους

Υπάρχει λόγος που τα ρούχα σας μυρίζουν άσχημα, ειδικά το καλοκαίρι και δεν μιλάμε απαραίτητα για τη μυρωδιά του ιδρώτα που το αποσμητικό δεν καταφέρνει πάντα να αποτρέψει. Ο ζεστός και υγρός καλοκαιρινός καιρός δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να μουχλιάσουν τα ρούχα.

Δείτε πώς μπορείτε να το αποτρέψετε να συμβεί. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι κακές μυρωδιές γίνονται πιο συχνές στα ρούχα σας, ακόμη και μετά το πλύσιμο. Τα ρούχα συχνά μυρίζουν αφού έχουν στεγνώσει λανθασμένα ή έχουν παραμείνει στο πλυντήριο για πολύ καιρό, ή με άλλα λόγια όταν παραμένουν υγρά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να συμβεί αυτό. Για παράδειγμα, τα ρούχα σας μπορεί να μυρίζουν άσχημα επειδή ιδρώσατε ενώ τα φορούσατε και στέγνωσαν πριν τα πλύνετε με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται οι άσχημες μυρωδιές στις ίνες τους.

Επίσης, αν κρεμάτε ρούχα έξω για να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια μιας υγρής ημέρας ή αν βάζετε ρούχα στην ντουλάπα σας όταν είναι ακόμα ελαφρώς υγρά είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί μούχλα. Ο κακός εξαερισμός στην ντουλάπα σας, ένα ακάθαρτο πλυντήριο ρούχων ή ένα πολύ υγρό εσωτερικό περιβάλλον μπορεί επίσης να ευθύνονται για την απωθητική μυρωδιά των ρούχων. Τα συνθετικά υφάσματα έχουν επίσης την τάση να συγκρατούν τις οσμές με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι πετσέτες έχουν μόνιμη μυρωδιά μούχλας εάν τις χρησιμοποιείτε πάρα πολλές φορές χωρίς πλύσιμο.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αλλάξετε ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας ή να σταματήσετε να φοράτε συνθετικά υφάσματα. Απλά προσδιορίστε την αιτία της οσμής και στη συνέχεια ενεργήστε σωστά για να την ξεφορτωθείτε.

plisimo rouxon

Χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο την επόμενη φορά που θα πλύνετε τα ρούχα

Όταν πρόκειται για το πλυντήριο ρούχων, στην επόμενη πλύση προσθέστε λευκό ξίδι αντί για μαλακτικό υφασμάτων κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Απλώς προσθέστε ένα φλιτζάνι τσαγιού σε κάθε μπουγάδα. Εάν η μυρωδιά δεν θα εξαφανιστεί, δοκιμάστε να πλύνετε μουχλιασμένα υφάσματα σε ζεστό νερό με ένα πλήρες φλιτζάνι λευκό ξύδι χωρίς την προσθήκη απορρυπαντικού.

Μπορείτε επίσης να ρίξετε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλυντήριό σας πριν πλύνετε και να προσθέσετε ξύδι κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος.

Τι να κάνετε για τα ταλαιπωρημένα και με κακή μυρωδιά ρούχα

Η επεξεργασία των ρούχων σας με ένα προϊόν όπως ο βόρακας πριν από το πλύσιμο είναι επίσης μια λύση. Ρίξτε βόρακα στα ρούχα βυθίζοντάς τα σε ένα λουτρό ζεστού νερού και μισό φλιτζάνι βόρακα για μια ώρα πριν προετοιμάσετε το ρούχο για πλύσιμο στο πλυντήριο.

aploma rouxon

Εγκαταλείψτε το στεγνωτήριο

Προτιμήστε να μην αφήνετε τα ρούχα να στεγνώνουν στο στεγνωτήριο αλλά στον ήλιο και στον φυσικό αέρα. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου έχουν αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να εξαλείψουν τις μυρωδιές και τα μικρόβια.