ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα καλύτερα μαξιλάρια για άτομα με ημικρανία και όλα τα μυστικά για να διαλέξετε το καλύτερο για σας

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου το ένα τρίτο της ζωής του στον ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι ένας ξεκούραστος ύπνος σε ένα ανατομικό στρώμα και ένα αναπαυτικό μαξιλάρι αποτελούν επένδυση για την υγεία αλλά και την καλή ψυχολογία.

Τα καλύτερα μαξιλάρια για άτομα με ημικρανία και όλα τα μυστικά για να διαλέξετε το καλύτερο για σας

Το σωστό μαξιλάρι πρέπει να διατηρεί το κεφάλι, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη σε ουδέτερη ευθυγράμμιση υποστηρίζοντας τη φυσική καμπυλότητα της σπονδυλικής σας στήλης.

Για να καταλάβετε εάν η σπονδυλική σας στήλη είναι σε ουδέτερη ευθυγράμμιση, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά σας είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους σας και ότι το πηγούνι σας είναι ευθυγραμμισμένο με το στέρνο σας.

Πριν αγοράσετε ένα μαξιλάρι θα πρέπει να λάβετε στα υπόψη τις προσωπικές σας ανάγκες, τα ιατρικά σας προβλήματα καθώς και τον τρόπο που σας αρέσει να κοιμάστε. Τα άτομα με πόνο στον αυχένα και τους ώμους μπορεί να χρειαστούν ένα μαξιλάρι με ορθοπεδικό σχήμα, ενώ οι άνθρωποι που ροχαλίζουν συχνά χρειάζονται ένα μαξιλάρι που κρατά όρθιο το κεφάλι τους. Η θέση ύπνου, το βάρος και η μηχανική του σώματός σας μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση του μαξιλαριού σας.

Επίσης να θυμάστε πως πρέπει να αντικαθιστάτε το μαξιλάρι σας περίπου κάθε δύο χρόνια για να παρέχετε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.

Για τα άτομα που πάσχουν από ημικρανία, ο καλός ύπνος μπορεί να είναι ένα δύσκολο κατόρθωμα, επειδή η ημικρανία και οι διαταραχές του ύπνου συνδέονται στενά μεταξύ τους. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση έρευνας του 2020, η αϋπνία μπορεί να προκαλέσει επεισόδια ημικρανίας και να τα κάνει πιο έντονα.

Εκείνοι που βιώνουν ημικρανία μπορεί επίσης να έχουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης αϋπνίας. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντική την ανάγκη για ανατομικά μαξιλάρια και στρώματα.

Ενώ ένα καλής ποιότητας μαξιλάρι μπορεί να μην αποτελεί θεραπεία για την ημικρανία, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της ή ακόμη και στη μείωσή της.

Για να αποφύγετε αυτόν τον φαύλο κύκλο, είναι σημαντικό να βρείτε ένα μαξιλάρι που λειτουργεί υποστηρικτικά για εσάς και την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σας στήλης.

maxilaria.jpg

Τύποι μαξιλαριών

Μαξιλάρια αφρού μνήμης: Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης αντιδρούν στην πίεση και τη θερμότητα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του πόνου στον αυχένα. Είτε κοιμάστε στο πλάι, είτε μπρούμυτα είτε ανάσκελα, κρατήστε την σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη και δώστε στον αυχένα σας τη στήριξη που χρειάζεται για να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο.

Αυτά τα μαξιλάρια είναι κατασκευασμένα είτε από ένα συμπαγές κομμάτι αφρού πολυουρεθάνης είτε από τεμαχισμένο αφρό. Ωστόσο, καθώς διατηρούν τη θερμότητά τους, μπορεί να οδηγήσουν σε δυσφορία και εφίδρωση. Αυτά τα μαξιλάρια μπορούν επίσης να δώσουν μια χημική οσμή στην αρχή.

Φαγόπυρο: Όταν σκέφτεστε ένα μαλακό, άνετο μαξιλάρι, πιθανότατα δεν σκέφτεστε το φαγόπυρο. Τα μαξιλάρια που είναι γεμισμένα με φαγόπυρο είναι εκπληκτικά άνετα. Το εν λόγω μαξιλάρι συμμορφώνεται με το σχήμα του κεφαλιού και του λαιμού σας, κατανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος.

Δεδομένου ότι το φαγόπυρο είναι φυσικό προϊόν, δεν υπάρχει κίνδυνος άσχημης μυρωδιάς όπως συμβαίνει με άλλου τύπου μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια φαγόπυρου αναπνέουν και μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από κάποιους άλλους τύπους μαξιλαριών.

MAXILARI.jpg

Πιεσοθεραπεία: Τα μαξιλάρια acupressure χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου, συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλων. Τα μαξιλάρια acupressure έχουν αυξημένες αιχμές που ασκούν σταθερή πίεση καθώς ξεκουράζεστε.

Μαξιλάρια νερού: Τα μαξιλάρια νερού είναι κάπως αντισυμβατικά, αλλά είναι εξαιρετικά άνετα. Είναι επίσης αρκετά προσαρμόσιμα στις ανάγκες σας και μπορείτε να ελέγξετε τη σταθερότητά τους προσθέτοντας ή αφαιρώντας νερό.

Λατέξ: Τα μαξιλάρια λατέξ είναι πιο σταθερά από κάτω, είναι άνετα και κρατούν σταθερό το σχήμα τους.

Βαμβακερά μαξιλάρια: Είναι παρόμοια με τα μαξιλάρια από μαλλί και είναι σταθερά και επίπεδα. Είναι φυσικά υποαλλεργικά και ανθεκτικά σε ακάρεα σκόνης ενώ δεν χάνουν το σχήμα τους. Εάν έχετε αλλεργίες θα πρέπει να αγοράζετε μόνο βαμβακερά μαξιλάρια.

Μαλλί: Αυτά τα μαξιλάρια είναι φυσικά υποαλλεργικά ενώ είναι ανθεκτικά στη μούχλα. Καθώς τα μάλλινα μαξιλάρια απομακρύνουν την υγρασία από το κεφάλι και το λαιμό σας, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Επίσης, είναι σταθερά μαξιλάρια με μεγάλη αντοχή. Εάν θέλετε ένα μαξιλάρι από μαλλί χωρίς σκληρότητα, μπορείτε να πάρετε ένα μαξιλάρι γεμισμένο με μαλλί αλπακά αντί για ίνες κασμίρι.

Πουπουλένια μαξιλάρια: Τα πουπουλένια μαξιλάρια είναι μαλακά και ελαφριά και είναι κατασκευασμένα από ίνες πάπιας ή χήνας. Τα μαξιλάρια χήνας είναι πιο ευαίσθητα και ακριβά σε σύγκριση με τα μαξιλάρια πάπιας. Το μειονέκτημά τους είναι η πρόκληση αλλεργιών. Ενώ ψάχνετε για μαξιλάρια πουπουλένια, σκεφτείτε να επιλέξετε μαξιλάρια κατασκευασμένα από υποαλλεργικές ίνες.