ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις κάλπες οι γιατροί όλης της χώρας

Νέους εκπροσώπους για τους Ιατρικούς Συλλόγους καλούνται να εκλέξουν την Κυριακή και τη Δευτέρα 16 και 17 Οκτωβρίου, οι γιατροί όλης της χώρας. 

Στις κάλπες οι γιατροί όλης της χώρας

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), συνολικά σε όλη τη χώρα δραστηριοποιούνται περίπου 68.780 γιατροί, τόσο ελευθεροεπαγγελματίες όσο και του δημοσίου συστήματος υγείας. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις στους Συλλόγους τους. Σε όλη τη χώρα η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μόνο την Κυριακή, με εξαίρεση τις μεγάλες πόλεις όπου θα διεξαχθεί και τη Δευτέρα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μελών των Ιατρικών Συλλόγων.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς της χώρας να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ώστε όλος ο κλάδος, ενωμένος, να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνει σε δήλωσή του: «Και σε αυτές τις εκλογές θα πρέπει όλοι οι ιατροί να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας. Το εκλογικό δικαίωμα δεν είναι απλά υποχρέωση αλλά ανάγκη, ώστε μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε για το επάγγελμά μας, να έχει φωνή το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Στις νέες αρχαιρεσίες θα πρέπει να δοθεί φωνή και σε νέους γιατρούς, καθώς αποτελούν την επόμενη γενιά της ιατρικής μας κοινότητας, οι οποίοι θα διατυπώσουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης ιατρικής».

Συνολικά υπάρχουν 60 Ιατρικοί Σύλλογοι στη χώρα. Οι γιατροί θα ψηφίσουν για ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου στον οποίο είναι μέλη, για Πειθαρχικό Συμβούλιο, για εκπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και για την εξελεγκτική επιτροπή.