ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι πιο αγχολυτικές καθημερινές δραστηριότητες

Η γιόγκα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές χαλάρωσης.

Ποιες είναι οι πιο αγχολυτικές καθημερινές δραστηριότητες

Νέα μελέτη δείχνει ωστόσο, ότι κάποιες καθημερινές δραστηριότητες αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να χαλαρώσετε, με το πότισμα των φυτών και το άπλωμα των ρούχων να αποτελούν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς αγχολυτικές εργασίες.

Το 25% από τους 2.000 ερωτηθέντες σε δημοσκόπηση του eBay, δήλωσαν ότι το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα ήταν η πιο χαλαρωτική δουλειά του σπιτιού, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε (18%) δήλωσαν ότι η ενασχόληση με το αυτοκίνητο ήταν εξίσου ωφέλιμη.

Περίπου το 31% δήλωσαν ότι το να ψιλοκόβουν βότανα ήταν άκρως χαλαρωτικό, ενώ αντίστοιχο ποσοστό απολάμβαναν το πότισμα των φυτών. Το 28% χαλάρωνε με το άπλωμα των ρούχων.

Ένα άλλο παράδοξο συμπέρασμα -ειδικά αν έχετε ποτέ καταφέρει να συναρμολογήσετε σωστά μια συρταριέρα από το Ikea- ήταν ότι το 6% δήλωσαν ότι χαλαρώνουν συναρμολογώντας διάφορα μικροέπιπλα.

Η πιο δημοφιλής «δραστηριότητα» πάντως για την ανακούφιση του στρες, βρέθηκε ότι είναι η παρασκευή ενός φλιτζανιού τσάι ή καφέ, καθώς την επέλεξαν οι μισοί συμμετέχοντες (49%).

Περίπου το 91% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι οι καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν ηρεμία, ενώ ποσοστό 56% πιστεύουν ότι οι πρακτικές δουλειές είναι πιο χαλαρωτικές από τις παραδοσιακές μεθόδους όπως ο διαλογισμός.

Οι Βρετανοί αφιερώνουν κατά μέσο όρο 10 λεπτά την ημέρα στη χαλάρωσή τους. Θέματα όμως, όπως τα χρήματα (58%), η εργασία (37%), η οικογένεια (34%) και η υγεία (25%) τους προκαλούν το μεγαλύτερο άγχος.

Η ψυχολόγος Lisa Dorn δήλωσε ότι οι καθημερινές δουλειές απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες συνδέονται με «κέντρα ευχαρίστησης» στον εγκέφαλο.

«Η τακτική αύξηση των επιπέδων ενδορφινών μπορεί επίσης να τονώσει τη διάθεσή σας και να διώξει το άγχος και το στρες» πρόσθεσε.

Πηγή: Mail Online