Προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις στο σπίτι, με την εγγύηση της Affidea

Τόσο διότι οι κοινωνικές ανάγκες πλέον είναι τέτοιες, λόγω των γρήγορων ρυθμών ζωής και της γήρανσης του πληθυσμού, όσο και διότι κρίνεται αναγκαία η αποσυμφόρηση του συστήματος Υγείας, ειδικά όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Κατανοώντας ότι σήμερα ο διαθέσιμος χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά η διασφάλιση της υγείας σας και της υγείας των αγαπημένων σας είναι προτεραιότητα, η εξειδικευμένη ομάδα κατ’ οίκον της Affidea είναι δίπλα σας για να σχεδιάσει το πρόγραμμα υγείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Ο Όμιλος Affidea, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, προσφέρει αξιόπιστες και ποιοτικές εξετάσεις κατ’ οίκον, διαγνωστικού και προληπτικού ελέγχου για όποιον τις επιλέγει, ανεξαρτήτως ηλικίας και κατάστασης.

Σε ποιες περιπτώσεις προκρίνεται η εξέταση κατ’ οίκον

Ένα παιδάκι που τυχόν δεν αισθάνεται άνετα εκτός του σπιτιού του, ένας ασθενής που χρειάζεται να παρακολουθεί κάποιους δείκτες ειδικά και πολύ συχνά, ένας ηλικιωμένος που δεν μπορεί να μετακινηθεί εύκολα, εργαζόμενοι εταιρειών, σύλλογοι, αθλητές, όποιος για όποιον λόγο το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει την υπηρεσία κατ’ οίκον και να είναι βέβαιος πως αυτό που πρέπει να γίνει, θα γίνει πράγματι με τον ποιοτικότερο, ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Πέραν αυτού όμως, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πιο ευάλωτοι και υψηλού κινδύνου ασθενείς, κυρίως ανοσοκατασταλμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) ή αναπηρία, ασθενείς σε προχωρημένη ηλικία, έχουν επιπλέον σημαντικό όφελος, διότι με τη φροντίδα στο σπίτι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ή περαιτέρω ανεπιθύμητες επιπλοκές.

affidea.jpg

Επιπλέον, ομάδες συμπολιτών μας που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν πλήρως και χρειάζονται τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού, όπως για παράδειγμα έγκυες γυναίκες, ογκολογικοί ασθενείς, παιδιά με προβλήματα υγείας, ασθενείς σε προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό στάδιο, μπορούν να απολαμβάνουν τις κατ’ οίκον υπηρεσίες της Affidea για να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως ασθενείς που επιλέγουν τις κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας, εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη παρακολούθηση του θεράποντος ιατρού τους, ενώ πραγματοποιούν ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητά τους, έχοντας την οικογένειά τους στο πλευρό τους, γεγονός που διευκολύνει την ανάρρωσή τους. Με την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον, άλλωστε, τα μέλη της οικογένειας του ασθενούς έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλύτερα και να εκπαιδευτούν στην καταλληλότερη φροντίδα του ασθενή.

Πέρα από την ανάγκη όσων εξετάζονται όμως, υπάρχει και η ανάγκη του ίδιου του συστήματος. Η παροχή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης κατ’ οίκον προχωρά στη διαχείριση περιστατικών κάθε είδους πάθησης, με αποτέλεσμα αυτά να μην καταλήγουν στα δημόσια νοσοκομεία, μειώνοντας την επιβάρυνση του συστήματος. Αποφεύγοντας πολύωρες αναμονές, άσκοπες μετακινήσεις και κοστοβόρες εισαγωγές, ο ασθενής εξυπηρετείται στον χώρο του – κάτι που συμβάλλει γενικότερα στην καλύτερή του κατάσταση – και το ίδιο το σύστημα δεν επιβαρύνεται περαιτέρω.

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και την απαραίτητη εξειδίκευση και τεχνογνωσία

Η Affidea σήμερα, μέσα από το δίκτυο των κέντρων της που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων διαγνωστικού και προληπτικού ελέγχου και στον χώρο των πολιτών, με την «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Υγείας». Με ολοκληρωμένες λύσεις που συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους, με το έμπειρο και εξειδικευμένο δυναμικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, η Affidea παρέχει την εξατομικευμένη φροντίδα που κάθε εξεταζόμενος χρειάζεται.

katoikon-exetaseis.jpg

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του επιστημονικού προσωπικού, επιπλέον, διασφαλίζει την ορθή επιστημονική προσέγγιση σε κάθε περιστατικό.

Οι κατ’ οίκον υπηρεσίες περιλαμβάνουν τόσο διαγνωστικές εξετάσεις όσο και θεραπείες που εφαρμόζονται με απόλυτη ιατρική εγκυρότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία. Ο ιατρός έχει τον πρώτο λόγο και, με βάση τις οδηγίες και τις υποδείξεις του, το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της υπηρεσίας επικοινωνεί μαζί του, παρέχοντας ολοκληρωμένη φροντίδα σε κάθε ασθενή.

Οι πιο συχνές διαγνωστικές διαδικασίες που διενεργούνται στο σπίτι των ασθενών είναι οι εξετάσεις αίματος και η συλλογή ούρων με τη μέθοδο του καθετηριασμού, η τοποθέτηση και αλλαγή ουροκαθετήρα, ο υποκλυσμός, η λήψη ζωτικών σημείων (πίεση, μέτρηση σακχάρου, θερμοκρασία), η αναρρόφηση τραγχειοβρογχικών εκκρίσεων, η πρόληψη και φροντίδα κατακλίσεων, η ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων, τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα, holter ρυθμού και πίεσης, triplex, τα υπερηχογραφήματα, η φυσιοθεραπεία και η ψηφιακή καταγραφή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου (Snore Check).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιμοληψίες μπορούν να εκτελεστούν με την χρήση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ, ενώ οι νοσηλευτικές πράξεις εκτελούνται ιδιωτικά.

Ο Όμιλος Affidea επίσης, θέλοντας να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους, παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες για ομαδικές αιμοληψίες ή άλλες δειγματοληψίες στον χώρο εργασίας ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο υποδείξει η εταιρεία. Το έμπειρο προσωπικό με την κινητή μονάδα δειγματοληψίας της Affidea επισκέπτεται τον χώρο, σε συνεννόηση με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ή τον ιατρό εργασίας, σε προκαθορισμένη ώρα και ημέρα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την πραγματοποίηση διαγνωστικών και προληπτικών ελέγχων, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα επίσημα πρωτόκολλα.

aimolipsia.jpg

Ψηφιακές υπηρεσίες υγείας από τα διαγνωστικά κέντρα Affidea

Ο Όμιλος Affidea επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του, με τη σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα eHealth «myaffidea». Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, κάθε ασθενής μπορεί να παρακολουθεί τις πληροφορίες που αφορούν στην υγεία του, να τις μοιράζεται με τον γιατρό της επιλογής του, ενώ ταυτόχρονα ο γιατρός μπορεί να συγκρίνει παλαιότερες εξετάσεις ή δεδομένα με νεότερα σε πραγματικό χρόνο - γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την ορθότερη διαχείριση και αντιμετώπιση θεμάτων υγείας των εξεταζόμενων. Στο myaffidea app συγκεντρώνονται απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, όχι μόνο για παρουσίαση αλλά και για ανάκτηση ή άλλη χρήση, από οποιαδήποτε τοποθεσία, ενώ η ψηφιακή πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των εξεταζόμενων είναι διαθέσιμη δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, μειώνοντας δραστικά τη γραφειοκρατία, τις περιττές επισκέψεις και τα ογκώδη έντυπα ιατρικά αρχεία. Με τη χρήση προηγμένων υποδομών πληροφορικής, διασφαλίζεται η βέλτιστη φροντίδα των εξεταζόμενων, οι οποίοι έχουν εύκολα πρόσβαση στα ιατρικά τους δεδομένα και κατ’ επέκταση ενεργό ρόλο στη διαχείριση της υγείας τους.

Προχωρώντας στο αύριο, η Affidea στέκεται δίπλα στους εξεταζόμενους, ακούγοντας τις ανάγκες τους, αξιοποιώντας την καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο, για να απαντήσει σε κάθε πρόκληση. Με την κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα, όλοι όσοι το χρειάζονται, εξετάζονται στο σπίτι τους, με ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η παροχή υπηρεσιών Υγείας, διαγνωστικών ελέγχων και προληπτικών εξετάσεων, τώρα είναι προσβάσιμη σε όλους, με την εγγύηση αξιοπιστίας της Affidea.