ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Φαρμασέρβ Λίλυ τιμά τους ερευνητές της που συμμετέχουν στην Κλινική Έρευνα

Εκδήλωση για να τιμήσει τους ερευνητές της που συμμετέχουν στην Κλινική Έρευνα, οργανώνει η Φαρμασέρβ-Λίλλυ, με την ευκαιρία της έκδοσης των πεπραγμένων των Δημοσιεύσεων Κλινικών Μελετών (Τόμος ΙΙ), του Ιατρικού Τμήματός της, την Τετάρτη 27 Μαΐου και ώρα 20.30, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Η Φαρμασέρβ Λίλυ τιμά τους ερευνητές της που συμμετέχουν στην Κλινική Έρευνα

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Lilly Diabetes Europe, κ. Jeremy Morgan.

Η δραστηριότητα της Φαρμασέρβ-Λίλλυ στην κλινική έρευνα έχει ξεκινήσει από το 1996, και επιδεικνύει εντυπωσιακά αποτελέσματα και σημαντικότατες διακρίσεις. Δύο δεκαετίες μετά συνεχίζει να πρωτοπορεί και να δημιουργεί ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Ο Τόμος ΙΙ των Δημοσιεύσεων Κλινικών Μελετών είναι η αποτύπωση της συνέχειας της ερευνητικής δραστηριότητάς της τα τελευταία χρόνια (2010-2015). Ο Τόμος Ι, έκδοση 2010, περιείχε τις δημοσιεύσεις από την ερευνητική δραστηριότητα της περιόδου 1996-2010.

Στα επιτεύγματα της Φαρμασέρβ-Λίλλυ όλα αυτά τα χρόνια συγκαταλέγονται:

Η δημιουργική επιστημονική συνεργασία με περίπου 2.000 Έλληνες ιατρούς ερευνητές από 1.200 ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο 116 κλινικών ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν οδηγήσει στη συλλογή δεδομένων από περίπου 15.000 ασθενείς,
Η αξιοποίηση των δεδομένων των ερευνητικών αυτών προγραμμάτων σε παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και σε δημοσιεύσεις στα πλέον έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, και
Η συνεισφορά στην ανάπτυξη και κυκλοφορία νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση πλήθους παθήσεων σε μεγάλο αριθμό θεραπευτικών κατηγοριών.

Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την προώθηση της Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα και θα συνεχίσει με συνέπεια και μεθοδικότητα. Αυτό αποτελεί την πιο ισχυρή απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Περισσότεροι από 100 ιατροί ερευνητές από όλη την επικράτεια θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΙΑΝΕΞ - LILLY: Η ελληνική σημαία κυματίζει στην Κίνα

Βορίδης: Έτοιμος να ακούσει ιδέες για ένα νέο μοντέλο τιμολόγησης φαρμάκων - Ναι στις Κλινικές Μελέτες