ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Roche επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα

Με το σύνθημα «κάνουμε τώρα, αυτό που χρειάζονται οιασθενείς», η εταιρεία διαγνωστικών Roche Diagnostics, συνεχίζει να επενδύει συστηματικά και στην Ελλάδα στο κομμάτι τωνδιαγνωστικών, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο.
Η Roche επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα

Με το σύνθημα «κάνουμε τώρα, αυτό που χρειάζονται οιασθενείς», η εταιρεία διαγνωστικών Roche Diagnostics, συνεχίζει να επενδύει συστηματικά και στην Ελλάδα στο κομμάτι τωνδιαγνωστικών, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στον κλάδο.

Την πολιτική της αυτή μάλιστα, την επιβεβαίωσε γιαακόμη μία φορά πριν μερικές εβδομάδες στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Rotkreuz, κατά την διάρκειαπαρουσίασης τoυ νέου της χαρτοφυλακίου αλλά και της αξίας των Διαγνωστικών στις ημέρες μας.

Την ίδια ώρα, η εποχή αυτή επιβάλλει επιτακτικά ναγίνουν ακόμη περισσότερες επενδύσεις και οι επιχειρήσεις να επικεντρωθούν στοκόστος /αποτελεσματικότητα (cost effectiveness).Η Roche Diagnostics πάντως-που αποτελεί τμήμα του ομίλου της Roche- έχει αποφασίσει να επενδύσει ακόμηπιο δυναμικά ακόμη και μεσούσης τηςλιτότητας που πλήττει όλη την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα.

Μεγάλη εξοικονόμηση στο σύστημα υγείας

Πέρα από την ακρίβεια, την αξιοπιστία και τηνεγκυρότητα που μπορεί κανείς να βρει στα διαγνωστικά της Roche και ειδικότερα τόσο στα in vitro όσο και στα in vivo diagnostics,όπως τονίστηκε στην ετήσια συνάντηση, αυτό που είναι σημαντικό είναι η μεγάληεξοικονόμηση στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτές πουβιώνουμε. Μάλιστα όπως επισημάνθηκε στην συνάντηση, τα in vitro Διαγνωστικά,αποτελούν τον «σιωπηλό πρωταθλητή στην υγεία». Το moto πουχρησιμοποίησαν όλα τα στελέχη της εταιρείας κατά την διάρκεια της συνάντησης-που περιελάμβανε και επίσκεψη σε όλα σχεδόν τα Συστήματα των Διαγνωστικών της-είναι να γίνεται ένας πολύ καλός έλεγχος των εξετάσεων, προκειμένου ναελαχιστοποιείται η πιθανότητα του λάθους.

Η αγορά των διαγνωστικών διεθνώς το 2012 ανήλθε σε50 δις δολάρια ενώ το 2017 έφθασε σε 53 δις δολάρια με επιπλέον 10 δις δολάριαπου αναμένεται να λάβει το κομμάτι του διαβήτη. Με παρουσία σε πάνω από 130χώρες και με περισσότερους από 2.000 εργαζομένους, οι πωλήσεις της Roche Diagnostics πουδημιουργήθηκε το 1969, την προηγούμενη χρονιά ανήλθαν σε 10,3 δις δολάρια. Το9% του συνολικού προυπολογισμού της Roche ευθύνεται για την αγοράσυστημάτων Διαγνωστικών.

Κινητήρια δύναμη τα διαγνωστικά

Ο κλάδος των διαγνωστικών μάλιστα, αποτελεί τηνβασική κινητήρια δύναμη για να αλλάξουμε την στρατηγική μας, τόνισε ο Roland Diggelmann COO τηςRoche Diagnostics, ο οποίος στο περιθώριο της συνάντησης, τόνισε στο Onmed.gr ότι θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ελληνική αγορά και να υποστηρίζουμε τους έλληνες ασθενείς.

Στην ομιλίατου ο κ. Diggelmann, αναφέρθηκε ενδελεχώς στην αξία της του κλάδουτων διαγνωστικών, σημειώνοντας ότι «η στρατηγική της Roche για το επόμενο διάστημα, είναι«συνεχής βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τεστ και ανάπτυξη νέων τεστ μευψηλή ιατρική αξία».

Εξατομικευμένη θεραπεία

Στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης, τονίστηκε ακόμη από τους καθηγητές κ.κ. John J. O'Leary, επικεφαλής της έδρας παθολογίας στο πανεπιστήμιο Trinity του Δουβλίνου, A. Mark Richards καθηγητή Ιατρικής και διευθυντή του Ερευνητικού Ινστιτούτου Καρδιαγγειακών νοσημάτων στο πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και από τον P.J.Devereaux βοηθός καθηγητής στο τμήμα Κλινικής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στο πανεπιστήμιο του Καναδά McMaster, το γεγονός της αξίας της εξατομικευμένης θεραπείας τόσο γιατον ίδιο τον ασθενή, όσο και για το υγειονομικό σύστημα. Για παράδειγμα, σήμερασε όλη την Ευρώπη υποφέρουν από εγκεφαλικό 15 εκατ. άνθρωποι και από αυτούς,πέντε πεθαίνουν και άλλα πέντε εκατ. καταλήγουν ανάπηροι. Εάν οι ασθενείς αυτοί,(δηλαδή οι ανάπηροι) ελάμβαναν την κατάλληλη θεραπεία, τόνισαν οι καθηγητές, τότε το σύστημα θα είχεεξοικονόμηση 1,3 δις δολάρια ενώ και οι ίδιοι οι ασθενείς, θα ήταν σε πολύ καλλίτερη θέση.

Επίσης, 23 εκατ. άτομα σε όλον τον κόσμο εμφανίζουνπροβλήματα καρδιάς και ο αριθμός αυτός αυξάνεται διαρκώς. Το 60% των εν λόγω ασθενών πεθαίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια μετά την διάγνωση, γεγονός πουσηματοδοτεί μεγάλο πρόβλημα για τα συστήματα υγείας. Επιπλέον, όταν οι ασθενείςδιαγνωσθούν, το 80% του κόστους της θεραπείας προέρχεται από την νοσηλεία. Γενικότεραπάντως το 50% όλων ασθενών με προβλήματα καρδιάς, δεν έχουν διαγνωσθεί σωστά.

Οι καθηγητές αναφέρθηκαν τέλος στην δυναμική των διαγνωστικών συστημάτων, η αξία των οποίων καταδεικνύεται ακόμη και στην εξατομικευμένη θεραπεία.