ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Abbvie στην 4η εργοδοτική θέση στον κόσμο

Στην 4η θέση για το 2013 των εργοδοτών στους τομείςτης βιοτεχνολογίας και φαρμακοβιομηχανίας, βρίσκεται η βιοφαρμακευτική εταιρεία Abbvie, σύμφωνα με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο περιοδικό για τηνεπιστημονική έρευνα Science.
Η Abbvie στην 4η εργοδοτική θέση στον κόσμο

Στην 4η θέση για το 2013 των εργοδοτών στους τομείςτης βιοτεχνολογίας και φαρμακοβιομηχανίας, βρίσκεται η βιοφαρμακευτική εταιρεία Abbvie, σύμφωνα με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο περιοδικό για τηνεπιστημονική έρευνα Science.

Η έρευνα έλαβε υπόψιν τηςαπαντήσεις από 3.000ερωτώμενους. Μεταξύ άλλων, η AbbVie διακρίθηκε για την υψηλής ποιότητας,σημαντική έρευνα που επιτελεί, το ξεκάθαρό όραμά της και την κοινωνική τηςυπευθυνότητα.

«Είναι μεγάλη τιμή για την AbbVie ναλαμβάνουμε μια τόσο υψηλή θέση στο πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας μας ωςανεξάρτητη βιοφαρμακευτική εταιρεία. Καθημερινά, οι εργαζόμενοι μας, επιδεικνύουν το πάθος και τη δέσμευση πουαπαιτείται, με ένα στόχο: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Σεαυτή την κατεύθυνση, είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντοςπου προάγει την καινοτομία και υποστηρίζει τους εργαζόμενούς μας τόσο στηνΕλλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε ο Θωμάς Κούγκουλος, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού της AbbVieΕλλάδος.

Από τη μεριά της, η Τίνα Ανταχοπούλου, Medical Director τηςAbbVie Ελλάδος τόνισε: «Η διάκρισήμας αυτή, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Ο προσανατολισμός της AbbVie άλλωστε στην έρευνα, είναι πολύ έντονος.Περισσότερο από το 14% των παγκόσμιων εσόδων, επενδύεται σε έρευνα και ανάπτυξηνέων φαρμάκων ενώ καθημερινά αγωνιζόμαστε ώστε να προσελκύσουμε τη διεξαγωγή περισσότερωνμελετών στην Ελλάδα, αυξάνοντας τη συμμετοχή μας στο 10% της παγκόσμιαςεπένδυσης της AbbVie σε Έρευνα & Ανάπτυξη».

Στην έρευνα που διεξήχθη ηλεκτρονικάμεταξύ 5-31 Μαρτίου 2013 συμμετείχαν3,656 ερωτηθέντες από το χώρο τηςβιοτεχνολογίας και της φαρμακοβιομηχανίας, οι οποίοι βαθμολόγησαν τις εταιρείεςμε βάση 23 χαρακτηριστικά, μεταξύτων οποίων η καινοτομία, η ποιοτική έρευνα, η κοινωνική ευθύνη κ.λπ..Τααναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα online και εκδόθηκαν στο τεύχοςScience του Οκτωβρίου.

Η AbbVie είναι μία ανεξάρτητη, παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία,που δημιουργήθηκε ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott. Αποστολή τηςεταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπουςτης και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξηπροηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρέςασθένειες του κόσμου. Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί περίπου 21.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίωνστην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.