ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Leo Pharma αυξάνει την πρόσβαση των ασθενών στις κλινικές μελέτες

Η Leo Pharma αυξάνει την πρόσβαση των ασθενών στις κλινικές μελέτες
Την δέσμευσή της να αυξήσει σημαντικά την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες, δίνει η εταιρεία LEO Pharma.

Την δέσμευσή της να αυξήσει σημαντικά την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες, δίνει η εταιρεία LEO Pharma.

 

Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας όπως αναφέρει, από την 1η Ιανουαρίου 2014, ερευνητές, σύλλογοι ασθενών καθώς και επαγγελματίες υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της LEO Pharma  σχετικά με τις κλινικές δοκιμές.

 

Η Leo Pharma, είναι μια παγκόσμια εταιρεία με εξειδίκευση στη δερματολογία, ανταποκρίνεται  στην παγκόσμια ζήτηση για μεγαλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα των κλινικών μελετών, ζήτηση η οποία προέρχεται από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των ενώσεων ασθενών, ερευνητών και επαγγελματιών υγείας.

 

Η Πρόεδρος και CEO της LEO Pharma, Gitte P. Aabo δήλωσε: “Η LEO Pharma είναι μια εταιρεία επικεντρωμένη στον ασθενή και για μας αυτό σημαίνει απόλυτη διαφάνεια σχετικά με τα αποτελέσματα από τις κλινικές μας μελέτες, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα τόσο σε ασθενείς όσο και σε επαγγελματίες υγείας να προβαίνουν σε αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία τους, όντας πλήρως ενημερωμένοι. Αναγνωρίζουμε πλήρως τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τη διάθεση των αποτελεσμάτων των κλινικών μας δοκιμών”.

 

Με αφετηρία τη νέα χρονιά, η εταιρεία θα αρχίσει να δημοσιεύει σταδιακά στην εταιρική της ιστοσελίδα, συνοπτικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που χρηματοδότησε από το 1990 και μετά.

 

Επιπλέον, εκθέσεις κλινικών μελετών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 1990 θα δημοσιευθούν σταδιακά, από το Μάρτιο του 2014, ξεκινώντας με τις πιο πρόσφατες και με όλες τις εκθέσεις κλινικών μελετών να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών ετών. Τέλος, η LEO Pharma θα εξασφαλίσει ότι οι ερευνητές, οι επαγγελματίες υγείας και οι ενώσεις ασθενών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, κατόπιν αιτήματος τους, σε δεδομένα ασθενών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 2000 και έπειτα, πάντα με σεβασμό στην διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

 

Οπως δηλώνει ο Γενικός Διεθυντής της LEO Pharma Ελλάδος, κ. Νίκος Ραγκούσης “Θεωρώ την πρόσβαση στις κλινικές μελέτες, μια επιστημονική και ηθική ευθύνη των φαρμοκοβιομηχανιών, η οποία διευκολύνει στη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων υγειονομικής περίθαλψης και προωθεί την ασφάλεια των ασθενών. Όντας μια εταιρεία με αποστολή της να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν υγιές δέρμα, οφείλουμε στους ασθενείς, να βελτιώσουμε την επιστημονική κατανόηση των δερματικών παθήσεων, γι’ αυτό και θεωρώ ότι μια τέτοια είδους προσέγγιση έχει πολύ μεγάλη σημασία”.