ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Η Leo Pharma αυξάνει την πρόσβαση των ασθενών στις κλινικές μελέτες

Την δέσμευσή της νααυξήσει σημαντικά την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες, δίνει ηεταιρεία LEO Pharma.
Η Leo Pharma αυξάνει την πρόσβαση των ασθενών στις κλινικές μελέτες

Την δέσμευσή της νααυξήσει σημαντικά την πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες, δίνει ηεταιρεία LEO Pharma.

Μάλιστα η διοίκησητης εταιρείας όπως αναφέρει, από την 1η Ιανουαρίου 2014, ερευνητές,σύλλογοι ασθενών καθώς και επαγγελματίες υγείας θα έχουν τη δυνατότητα νααποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της LEO Pharma σχετικά με τις κλινικές δοκιμές.

Η Leo Pharma, είναι μια παγκόσμια εταιρεία με εξειδίκευσηστη δερματολογία, ανταποκρίνεται στηνπαγκόσμια ζήτηση για μεγαλύτερη πρόσβαση στα δεδομένα των κλινικών μελετών,ζήτηση η οποία προέρχεται από πολλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των ενώσεωνασθενών, ερευνητών και επαγγελματιών υγείας.

Η Πρόεδρος και CEO της LEO Pharma, Gitte P. Aabo δήλωσε: “Η LEO Pharma είναι μια εταιρεία επικεντρωμένη στονασθενή και για μας αυτό σημαίνει απόλυτη διαφάνεια σχετικά με τααποτελέσματα από τις κλινικές μας μελέτες, έτσι ώστε να δώσουμε τη δυνατότητατόσο σε ασθενείς όσο και σε επαγγελματίες υγείας να προβαίνουν σε αποφάσεις σχετικάμε τη θεραπεία τους, όντας πλήρως ενημερωμένοι. Αναγνωρίζουμε πλήρως τα σημαντικάοφέλη που προκύπτουν από τη διάθεση των αποτελεσμάτων των κλινικών μας δοκιμών”.

Με αφετηρία τη νέαχρονιά, η εταιρεία θα αρχίσει να δημοσιεύει σταδιακά στην εταιρική τηςιστοσελίδα, συνοπτικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που χρηματοδότησε απότο 1990 και μετά.

Επιπλέον, εκθέσειςκλινικών μελετών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 1990θα δημοσιευθούν σταδιακά, από το Μάρτιο του 2014, ξεκινώντας με τις πιοπρόσφατες και με όλες τις εκθέσεις κλινικών μελετών να έχουν ολοκληρωθεί εντόςτων επόμενων τριών ετών. Τέλος, η LEO Pharma θα εξασφαλίσει ότι οι ερευνητές, οι επαγγελματίες υγείας και οιενώσεις ασθενών θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, κατόπιν αιτήματος τους, σε δεδομέναασθενών για τα προϊόντα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από το 2000 καιέπειτα, πάντα με σεβασμό στην διαχείριση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένωντων ασθενών.

Οπως δηλώνει ο Γενικός Διεθυντής της LEO Pharma Ελλάδος,κ. Νίκος Ραγκούσης “Θεωρώ τηνπρόσβαση στις κλινικές μελέτες, μια επιστημονική και ηθική ευθύνη τωνφαρμοκοβιομηχανιών, η οποία διευκολύνει στη λήψη ενημερωμένων αποφάσεωνυγειονομικής περίθαλψης και προωθεί την ασφάλεια των ασθενών. Όντας μιαεταιρεία με αποστολή της να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν υγιές δέρμα,οφείλουμε στους ασθενείς, να βελτιώσουμε την επιστημονική κατανόηση τωνδερματικών παθήσεων, γι’ αυτό και θεωρώ ότι μια τέτοια είδους προσέγγιση έχειπολύ μεγάλη σημασία”.