ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στρατηγική συμμαχία UCB & Pharmathen στα προιόντα αλλεργίας

Στρατηγική συμμαχία UCB & Pharmathen στα προιόντα αλλεργίας
Με στόχο την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα από την Pharmathen, οι δύο επιχειρήσεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ελληνική αγορά.

Μία νέα στρατηγική συμμαχία δημιουργείται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, μέσα από την ένωση της Βελγικής εταιρείας UCB με την  Ελληνική Pharmathen.

Οι δύο εταιρείες συνενώνονται, με στόχο την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα από την Pharmathen

Η συνεργασία των δύο εταιρειών αφορά στα δύο προϊόντα αλλεργίας της UCB, τα οποία κατέχουν ηγετική θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία και περιλαμβάνει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την προώθηση των εν λόγω προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη βελτιστοποίηση του κύκλου ζωής τους, τη συνέχιση της διαθεσιμότητάς τους στην Ελληνική αγορά, την ενδυνάμωση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και τη δυνατότητα διατήρησης θέσεων εργασίας. Στη συνεργασία αυτή η UCB διατηρεί την Άδεια Κατόχου Κυκλοφορίας και τη διανομή των προϊόντων, και η Pharmathen αναλαμβάνει αποκλειστικά την προώθησή τους στην Ελληνικά αγορά.

 

Η εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της UCB σύμφωνα με την οποία η εταιρεία επικεντρώνεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων στους τομείς της Νευρολογίας και της Ανοσολογίας, ενώ παράλληλα αξιολογεί και κατά περίπτωση αξιοποιεί τη δυναμική συνεργασιών που μπορούν να προσφέρουν στην βελτιστοποίηση της επιχειρηματικότητας και του κύκλου ζωής των προϊόντων της. 

Η Pharmathen, μέσω της συνεργασίας αυτής, ενισχύει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των ήδη καινοτόμων προϊόντων της και διεισδύει περαιτέρω σε θεραπευτικές επιλογές πρώτης γραμμής, μεγιστοποιώντας τα οφέλη των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της προς τον ασθενή. Παράλληλα, ισχυροποιεί τους δεσμούς της με την ιατρική κοινότητα, προσφέροντας στους επαγγελματίες Υγείας αξιόπιστες θεραπευτικές λύσεις.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της UCB κυρία Ευαγγελία Πατεράκη δήλωσε σχετικά: «Η Pharmathen είναι ένας δυναμικός ελληνικός οργανισμός με τεχνογνωσία και δίκτυο ικανά να υποστηρίξουν την εμπορική παρουσία των πολύ επιτυχημένων προϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα. Παράλληλα είμαστε ικανοποιημένοι που με τη συνεργασία αυτή συμβάλλουμε θετικά στην Ελληνική επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται και ενδυναμώνεται η ευκαιρία απασχόλησης σε σημαντικό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού. Η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού συνεργάτη μας βασίστηκε κυρίως στην δυνατότητα διατήρησης θέσεων εργασίας και διασφάλισης της ομαλούς και απρόσκοπτης μετάβασης στο νέο μοντέλο προώθησης των προϊόντων μας, αλλά και την μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα αυτών των προϊόντων στους Έλληνες ασθενείς».

 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Pharmathen, κ. Βασίλειος Κάτσος δήλωσε: «Στη Pharmathen συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, επενδύοντας - σε εποχές κρίσης - τόσο σε καινοτόμα προϊόντα, όσο και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι είμαστε ένας αξιόπιστος επιχειρηματικός εταίρος στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η UCB μας επέλεξε ως συνεργάτες, καθώς συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα που έχει μία ελληνική και ταυτόχρονα μία πολυεθνική εταιρεία: ισχυρά οικονομικά μεγέθη, γνώση του κλάδου και  εδραιωμένη καλή συνεργασία με την ιατρική κοινότητα. Για εμάς, η συνεργασία με τη UCB - μία καταξιωμένη εταιρεία παγκόσμια, εκτός από το ότι ενισχύει ακόμη περισσότερο το ήδη διευρυμένο portfolio προϊόντων μας, αποτελεί μία ακόμη επένδυση  στην καθημερινή προσπάθειά μας να αναζητούμε διαρκώς τόσο τις καλύτερες λύσεις που μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς, όσο και αυτές που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας μας».


 


BEST OF NETWORK

Κρούσματα σήμερα: 1.044 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 85 οι θάνατοι, στους 600 οι διασωληνωμένοι

«Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει - Τι θα ανακοινώσει για το lockdown

Κρούσματα σήμερα: 213 στη Θεσσαλονίκη, 255 στην Αττική - Ποιες περιοχές έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα

Κορονοϊός: Θρήνος για τον 49χρονο γυναικολόγο που πέθανε στη Λάρισα - «Υπέροχέ μου άνθρωπε...»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Φοβήθηκα και πόνεσα πολύ» - Το «ευχαριστώ» και το μήνυμα για τον κορονοϊό

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Εξαφανίστηκε ο Τάκης Παπαχρήστου

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου

Σχολεία: Η απόφαση για το άνοιγμά τους και το σενάριο για κόψιμο των διακοπών των Χριστουγέννων

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ο Μάρκος Παζιώκης

Μαραντόνα: Παραδόθηκε ο υπάλληλος που έβγαλε… selfie με τη σoρό του

Κορονοϊός: Συνεχίζεται η ασφυξία στις ΜΕΘ - Πόσες κλίνες είναι ελεύθερες στην Αττική

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και χιόνια; Η «πρόβλεψη» του Σάκη Αρναούτογλου