ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Όμιλος Ιατρικού - Grekomed: παρόντες στην Ρωσία για τον Ιατρικό τουρισμό

Στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα, προχωρά ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, χτίζοντας στρατηγικές συμμαχίες για τη περαιτέρω διείσδυσή του σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Όμιλος Ιατρικού - Grekomed: παρόντες στην Ρωσία για τον Ιατρικό τουρισμό

Στην 21η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (5η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Υγείας), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, το διάστημα 19-22 Μαρτίου 2014, συμμετείχε ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών σε συνεργασία με την Grekomed του ομίλου Μουζενίδη, ως πλατινένιος χορηγός.

Η ηγετική παρουσία των δύο ελληνικών Ομίλων σε μία από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις στο χώρο του Τουρισμού, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής τους εξωστρέφειας και της δυναμικής που παρουσιάζει η Ρωσική αγορά υπηρεσιών Υγείας.

Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές της Έκθεσης ήταν ο Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Δρ. Κων. Κωνσταντινίδης, ο οποίος έδωσε ομιλία με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική: Διαστημική τεχνολογία στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών - Η εμπειρία μας»)

Ο Δρ. Βασίλειος Αποστολόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δήλωσε με αφορμή την συμμετοχή αυτή: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα, χτίζοντας στρατηγικές συμμαχίες για τη περαιτέρω διείσδυσή του σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Η αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Ελλάδα αλλά και εμείς ως Όμιλος, μας δίνουν την πεποίθηση ότι θα ενταχθούμε δυναμικά στο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού, με πολλαπλά οφέλη για τους ξένους ασθενείς, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο αλλά και την ελληνική οικονομία.»

Την έκθεση ΜΙΤΤ 2014, επισκέφτηκαν 70.000 ενδιαφερόμενοι, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 1800 εκθέτες και κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας – μεταξύ άλλων από τη Γερμανία, την Ελβετία, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Σχετικά με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984 με την ίδρυση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι από το Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο.

Με στόχο την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και συνεχείς επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αριθμεί σήμερα 8 υπερσύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες στη χώρα μας, συνόλου 1200 κλινών, και προσφέρει τις ιατρικές και νοσηλευτικές του υπηρεσίες σε περισσότερους από 260,000 συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη. Έχει παρουσία στη Βόρειο Ελλάδα με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, 3 διαγνωστικά κέντρα στη Ρουμανία, ενώ έχει και τοπική παρουσία στη Λιβύη και στη Ρωσία.

Παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσα από τη λειτουργία Γενικών, Μαιευτικών και Παιδιατρικών κλινικών, συνεργάζεται με ένα δίκτυο 2.800 έγκριτων ιατρών και απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Εξοπλισμένα με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, Τμήματά του αποτελούν Κέντρα Αναφοράς διεθνώς, τόσο για τις καινοτόμες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται, όσο και ως κέντρα εκπαίδευσης αναγνωρισμένα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεργάζεται με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα μας, ενώ έχει συνάψει και σημαντικές συνεργασίες με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς οργανισμούς παγκοσμίως. Το 1991 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και αποτελεί πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς δικτύου Temos (Trust Effective Medicine Optimized Services) και της TUV Hellas, κατέχοντας το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008.

Τέλος, Νοσηλευτικές του μονάδες έχουν συμπεριληφθεί στα «καλύτερα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο για το 2014» από το Διπλωματικό Συμβούλιο (Diplomatic Council).

Διαβάστε ακόμη:


Συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού: η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει