ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΙΑΣΩ: θετικά αποτελέσματα στο 5μηνο & μέρισμα στους μετόχους

Τη διανομή προς τους μετόχους ποσού 1.246.846,92 ευρώ, δηλαδή ποσού 0,019 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που προέρχεται από αφορολόγητα αποθεματικά παρελθουσών χρήσεων, αποφάσισε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση του Ιασώ την περασμένη Παρασκευή.

ΙΑΣΩ: θετικά αποτελέσματα στο 5μηνο & μέρισμα στους μετόχους

Ο πρόεδρος του ΔΣ της εισηγμένης κ. Γιώργος Σταματίου, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα του τριμήνου αλλά και του πενταμήνου, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες για ακόμη καλύτερες ημέρες μελλοντικά, στην ενηλικίωση του ομίλου Ιασώ, ενώ στηλίτευσε με έντονο τρόπο, τα άδικα χαράτσια που έχουν επιβληθεί στους ιδιώτες παρόχους υγείας όπως clawback και rebate.

Ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Σταματίου:

«Πριν λίγες ημέρες το ΙΑΣΩ συμπλήρωσε τα 18 χρόνια λειτουργίας. Έχουμε πλέον ως εταιρεία ενηλικιωθεί, αν θεωρήσαμε το 18ο έτος, ως έτος ενηλικίωσης. Μπορεί να φαίνονται σαν χθες αλλά είναι 18 χρόνια, γεμάτα από ζωή, ενέργεια και δράση».

Ο κ. Σταματίου, υπογράμμισε ότι τα 4 – 5 τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, τα δυσκολότερα από κάθε άποψη λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας, κρίσης η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς βρίσκεται στο τέλος της. Και συνέχισε:

«Το ζητούμενο βέβαια είναι η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας. Δηλαδή τότε που οι πολίτες θα αισθανθούν τη διαφορά. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο και ιδίως δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Γιατί είναι αγώνας για επιβίωση. Επιβίωση, που σύμφωνα με κάποιο κινέζο θεωρητικό στρατηγικής, εξαρτάται από τις δικές μας ενέργειες, ενώ η ευκαιρία για το θρίαμβο εξαρτάται και από τις ενέργειες των άλλων. Προφανώς ο κινέζος θεωρητικός δεν γνώριζε ούτε προέβλεψε την ύπαρξη του ΕΟΠΥΥ και βεβαίως τις περικοπές που κάνει μέσω των μηχανισμών rebate και claw back. Περικοπές που απομείωσαν καθοριστικά τα αποτελέσματα της χρονιάς που έκλεισε, όπως με κάθε λεπτομέρεια απεικονίζονται στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν ή υποβλήθηκαν προς έγκριση στη Γ.Σ.

Περικοπές που αποφάσισαν και εφάρμοσαν, ατυχέστατα και με αναδρομικό μάλιστα χαρακτήρα, για να καλύψουν ίσως δικές τους αδυναμίες και αστοχίες. Παρενέβησαν χωρίς λογική και ακριβοδίκαια μέτρα ή σταθμά, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν κάθε λάθος ή απόκλιση των προϋπολογισθέντων – εκτιμηθέντων ποσών με τα υποβληθέντα στον ΕΟΠΥΥ. Λυπάμαι ειλικρινά που οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας αντιμετωπίζονται με αυτό τον άδικο και αδικαιολόγητο τρόπο. Δηλώσαμε με κάθε έμφαση ότι δεν θα αποδεχθούμε κάθε άδικη επιβολή μέτρων και μονομερή τροποποίηση της σύμβασης συνεργασίας μας με το ΕΟΠΥΥ. Ενημερώσαμε ότι θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την προάσπιση όλων των συμφερόντων μας.

Τα ενοποιημένα – ομιλικά οικονομικά στοιχεία του 2013 και τα επιμέρους της μητρικής εταιρείας ή των θυγατρικών εταιρειών, δεν αποδίδουν τις δυσχέρειες και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε όλοι όσοι απαρτίζουμε την οικογένεια «ΙΑΣΩ». Πραγματικά πετύχαμε αξιόλογα αποτελέσματα, για τα οποία αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω από καρδιάς πολλές ευχαριστίες, σε όλους. Ευχαριστίες γιατί με την βοήθεια όλα έχουν υλοποιηθεί οι κεντρικοί – γενικοί και επιμέρους στόχοι. Στόχοι επικεντρωμένοι στην ολοκληρωμένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης υγείας με εξασφάλιση ταυτόχρονα μακροπρόθεσμης προάσπισης των συμφερόντων και της ευημερίας των μετόχων της και όλων όσων συνδέονται με τις δραστηριότητες των εταιρειών του Ομίλου ή απαρτίζουν την οικογένεια του ΙΑΣΩ.

Η προσήλωσή μας σε αυτούς τους στόχους, κάποιοι από τους οποίους θα χαρακτήριζα ως διαχρονικούς, άρα ισχύουν και στο 2014. Μια χρονιά που έδειξε ήδη καλύτερα σημάδια για τις εταιρείες μας. Μια χρονιά που ελπίζουμε να κλείσει με καλύτερα από πέρυσι αποτελέσματα και θα δικαιώσει τους μετόχους και όλους όσους συμβάλλουν στην υλοποίησή τους. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα προσφέρουν κάθε τους δύναμη και επαγγελματική ικανότητα, κάθε τους γνώση και εμπειρία. Χρειαζόμαστε κάθε ατομική πρωτοβουλία, αλλά και κάθε ομαδική ενέργεια που έχει ίδιους προσανατολισμούς».

Από τα στοιχεία την Α' τριμήνου του 2014 που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα, κατέληξε ο κ. Σταματίου, αλλά και από τα καλύτερα ακόμα στοιχεία του Α' πενταμήνου επιβεβαιώνεται η αισιοδοξία μας για την τρέχουσα χρήση. Η διανομή του αποθεματικού στους μετόχους είναι το επόμενο ενθαρρυντικό μήνυμα που εκπέμπουμε στους μετόχους και ευρύτερα στην αγορά. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να μοιραστούμε όλοι μεγαλύτερες επιτυχίες και να εξάγουμε ακόμα πιο αισιόδοξα μηνύματα».