ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία η αμερικανική Medtronic, μετά την εξαγορά της Covidien

Στην εξαγορά της Ιρλανδικής Covidien έναντι 42,9 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές προχώρησε η αμερικανική Medtronic.

Όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, οι επικεφαλής της Medtronic εκτιμούν ότι θα έχει "βελτιώσει σημαντικά τη θέση της ως κορυφαία εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας και υπηρεσιών, διεθνώς".

Ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία η αμερικανική Medtronic, μετά την εξαγορά της Covidien

Σύμφωνα με την διοίκηση, ο νέος όμιλος θα έχει ετήσια έσοδα 27 δισ. δολάρια συμπεριλαμβανομένου ποσού 3,7 δισ. δολαρίων από τις αναδυόμενες αγορές, και 87.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 150 χώρες. Επιπλέον η Medtronic, δεσμεύεται για επενδύσεις τεχνολογίας 10 δισ. δολ. την επόμενη 10ετία, σε τομείς όπως αρχικού σταδίου venture capitals, εξαγορές και έρευνα και ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Medtronic, με την εξαγορά της Covidien, θα είναι σε θέση να συνδυάζει ένα ευρύτερο φάσμα συμπληρωματικών θεραπειών και λύσεων με μεγαλύτερη αξία και αποτελεσματικότητα, εξαιτίας των ισχυρών σχέσεων των δύο εταιριών με τους εμπλεκόμενους φορείς του συστήματος υγείας και της δυνατότητας δημιουργίας λύσεων με πρόσθετη αξία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Medtronic κ.Omar Ishrak, δήλωσε ότι η βιομηχανία των ιατροτεχνολογικών "είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία των ΗΠΑ, και θα συνεχίσουμε να επενδύσουμε στην καινοτομία και να δημιουργούμε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας", προσθέτοντας ότι η επιχείρηση συνεχίζει να έχει το κέντρο των δραστηριοτήτων της στη Μινεάπολη, όπου η Medtronic απασχολεί σήμερα περισσότερα από 8.000 άτομα.

Η συναλλαγή αναμένεται να φέρει αύξηση κερδών το 2016 και να οδηγήσει σε εξοικονόμηση από συνέργειες τουλάχιστον 850 εκατ. δολαρίων από το τέλος του 2018.