ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Κατασκήνωση για 25 παιδιά με ρευματοπάθειες, με δωρεά της Pfizer Hellas

Δωρεά προς το Σύλλογο «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» πραγματοποίησε η Pfizer Hellas με σκοπό την κάλυψη των εξόδων της συμμετοχής σε θερινή κατασκήνωση περίπου 25 παιδιών με χρόνια ρευματικά νοσήματα, που παρακολουθούνται στο Παιδιατρικό Ανοσολογικό και Ρευματολογικό Κέντρο Αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Κατασκήνωση για 25 παιδιά με ρευματοπάθειες, με δωρεά της Pfizer Hellas

Τα παιδιά θα συνοδεύει ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από παιδίατρο και φυσιοθεραπευτή, που θα φροντίζουν τόσο για την καθημερινή ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία τους όσο και για τη σωματική και ψυχική τους ευεξία.

Τα παιδιά στην κατασκήνωση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους διασκεδάζοντας με διάφορες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα, με την υποστήριξη του ειδικά εκπαιδευμένου φυσιοθεραπευτή, θα κάνουν τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες – υδροθεραπείες, που ενδείκνυνται για τη νόσο τους.

Η κα. Φ. Κανακούδη – Τσακαλίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα, ευχαρίστησε την Pfizer Hellas και τόνισε ότι «Για τα παιδιά με χρόνια ρευματικά νοσήματα, οι δραστηριότητες της θερινής κατασκήνωσης σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη φυσιοθεραπεία μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ανεξαρτησίας και της αυτοπεποίθησής τους και γενικότερα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Pfizer Hellas, που μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε για άλλη μια χρονιά αυτή την πολύτιμη ευκαιρία στα παιδιά».

Η κα. Λία Μπερτσιάδου, Inflammation Lead της Pfizer Hellas, δήλωσε σχετικά: «Όλοι εμείς στη Pfizer Hellas, αισθανόμαστε υπερήφανοι, που μπορούμε να συνεισφέρουμε στις προσπάθειες του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα για την παροχή κάθε δυνατής συμπαράστασης προς τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες και τις οικογένειές τους. Τα ευτυχισμένα χαμόγελα των παιδιών και οι χαρούμενες αναμνήσεις που θα αποκτήσουν στις διακοπές τους, θα είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας Βορείου Ελλάδος

Τα ρευματικά νοσήματα (ρευματοπάθειες) της παιδικής ηλικίας έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις ρευματοπάθειες των ενηλίκων. Οι ιδιαιτερότητες αυτές οδήγησαν στην ανάγκη να οργανωθεί ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας (ΠΑΑ). Ειδικότερα, ο ΠΑΑ ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 1989, με τη δημιουργία δύο Συλλόγων: του Συλλόγου «Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» (ΣΦΠΧΡ) και του Συλλόγου «Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» (ΣΓΚΠΧΡ). Οι δύο Σύλλογοι έχουν κοινούς στόχους και συνεργάζονται στενά, για να βελτιώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τις συνθήκες αντιμετώπισης των παιδιών που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες. Σήμερα ο ΠΑΑ έχει κλείσει 25 χρόνια ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ