ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

H Bayer αναζητά νέα ταλέντα για τις ψηφιακές εφαρμογές και ενισχύει νέες επιχειρήσεις

Nέα ταλέντα στις ψηφιακές εφαρμογές για την υγεία, αναζητά η φαρμακευτική Bayer, αναγνωρίζοντας όπως σημειώνει, το δημιουργικό δυναμικό που υπάρχει εκτός της εταιρείας και εκτιμώντας ότι οι συνεργασίες που συνδυάζουν την υπάρχουσα τεχνογνωσία, είναι το κλειδί για την καινοτομία και την επιτυχία. Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει, βασικό στοιχείο της στρατηγικής για την καινοτομία, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των δικών μας δυνατοτήτων μέσα από τη δημιουργία σχέσεων με άριστους συνεργάτες τόσο από τον χώρο των επιστήμων, όσο και από τη βιομηχανία.

H Bayer αναζητά νέα ταλέντα για τις ψηφιακές εφαρμογές και ενισχύει νέες επιχειρήσεις

Το Grants4Apps είναι ένα πρόγραμμα της Bayer για εξαιρετικά καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups) που εμπλέκονται στον τομέα του λογισμικού, του hardware και των τεχνολογιών της ψηφιακής υγείας. Η Bayer επενδύει περί τις 50 χιλιάδες ευρώ σε κάθε επιλεγμένη επιχείρηση με προοπτική για ποσοστό <10% μετοχικό κεφάλαιο σε περίπτωση εξόδου. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν χώρο γραφείων για 100 ημέρες στα Κεντρικά της Bayer Pharma στο Βερολίνο.

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η καθοδήγηση. Κάθε επιχείρηση startup λαμβάνει καθοδήγηση και coaching από ένα ανώτερο στέλεχος της Bayer και από ένα έμπειρο επιχειρηματία. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις εκτός από συμβουλές, αποκτούν και άμεση πρόσβαση σε κορυφαία στελέχη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της υγείας. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε workshops πάνω σε ειδικά θέματα, όπως ο οικονομικός σχεδιασμός και η ανταπόκριση σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η εκδήλωση Startup Safary ταξίδεψε για πρώτη φορά από το Βερολίνο στην Αθήνα. Πραγματοποιήθηκε μία διημερίδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εταιρείες ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως workshops και συναντήσεις με άτομα κοινών ενδιαφερόντων. Το συνολικό πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές διαφορετικές μεμονωμένες εκδηλώσεις και οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επιλέξουν όσες από εκείνες τους ενδιέφεραν και να δημιουργήσουν τη δική τους διαδρομή που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του διημέρου. Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Τομέας Υγείας της Bayer και το πρόγραμμα Grants4Apps διοργάνωσε μία συνάντηση για την Καινοτομία στην Ψηφιακή Υγεία, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν για την καινοτομία στο συγκεκριμένο χώρο και να συναντηθούν με άλλους αντίστοιχους επιχειρηματίες, επαγγελματίες υγείας και μέλη της ομάδας της Bayer και να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα Grants4Apps ,το οποίο στο επόμενο κύμα του θα συμπεριλάβει και νεοσύστατες επιχειρήσεις από τη χώρα μας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.grants4apps.com

Σχετικά με την Bayer

Η Bayer αποτελεί παγκόσμιο οργανισμό με κύρια δραστηριότητα στους τομείς της υγείας, της γεωργίας και των υλικών υψηλής τεχνολογίας. Με ιστορία στις εφευρέσεις, η εταιρεία δημιουργεί τις τάσεις στους ερευνητικούς τομείς. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayer σχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητα της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayer είναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2013, ο Όμιλος απασχόλησε περίπου 113.200 ανθρώπους και είχε πωλήσεις της τάξεως των 40,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,2 δις ενώ οι δαπάνες για R&D σε € 3,2 δις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.bayer.com.

Διαβάστε ακόμη:

Bayer: 2 νέες ενδείξεις σε φάρμακα και 2 σημαντικές μελέτες

Η Bayer Ελλάς στηρίζει το πρόγραμμα του ΣΦΕΕ Business Day

Bayer: συνεχής ανάπτυξη σε πωλήσεις και κέρδη μέχρι το 2016